Onze uitbouw; het begin is er!

uitbouw

Laatst heb ik jullie al verteld dat we van plan waren om onze woonkamer uit te gaan bouwen en om een nieuwe keuken te plaatsen in de uitbouw. Inmiddels zijn de eerste stappen gezet en daarom zal ik jullie weer even bijkletsen. We hebben nog een hele lange weg te gaan, maar inmiddels weten we wat beter wat we willen en het begin van de uitbouw is er!

Hoe ver zijn we?

Eigenlijk zijn de eerste stappen vorig jaar al gezet. De deur van de schuur zat op dat moment namelijk op een plek waar de uitbouw gaat komen. Die deur moest dus op een andere plek komen, zodat de muur waar de deur eerst in zat, helemaal dicht zou zijn. Dat is inmiddels klaar. Verder is er een paar weken geleden beton gegoten. De basis is er inmiddels dus!

Uitbouw of serre

Eén van de eerste vragen was of we een ‘gewone’ uitbouw wilden, of een glazen serre. Hoewel ik een serre heel mooi vind, hebben we toch gekozen voor een uitbouw. We hebben hiervoor gekozen omdat we onze nieuwe keuken in de uitbouw willen plaatsen en dat zou in een serre niet praktisch zijn.

Veel licht

Bij een serre heb je een mooie lichte ruimte door de glazen wanden en dat wil ik bij onze uitbouw ook. Daarom willen we een lichtstraat in de nieuwe uitbouw. Verder wil ik graag een glazen schuifdeur naar de tuin, wat ook weer zorgt voor veel licht. ’s Zomers kun je die lekker open zetten en de rest van het jaar komt daar nog steeds veel licht door naar binnen. Ik kan erg slecht tegen weinig daglicht, dus dit soort dingen vind ik heel belangrijk.

Waar gaan we de uitbouw voor gebruiken?

Op dit moment heb ik echt het gevoel dat we te weinig ruimte hebben om spullen op te bergen. Oké, en we hebben te veel spullen, dus ook daar moet verandering in komen. Maar met drie kinderen in huis heb je nou eenmaal veel spullen. Opbergruimte vind ik dus heel belangrijk en daarom zullen er sowieso nieuwe kasten in de uitbouw komen te staan. Momenteel is het 90% van de tijd een rommeltje in ons huis en daar moet echt verandering in komen. Ik wil vaste opbergplekken voor de spullen. Knutselspullen bij knutselspullen, spelletjes bij spelletjes, et cetera.

Wat gebeurt er met de oude keuken?

De ruimte waar de keuken nu inzit, wordt een soort kantoortje. Een plek waar ik kan werken, maar ook een plek waar de kinderen in de toekomst bezig kunnen met hun huiswerk. Of een plek waar ze met vrienden en vriendinnen kunnen gaan zitten.

Het duurt nog een hele tijd voordat het allemaal klaar is, maar het begin is er! En natuurlijk blijf ik jullie op de hoogte houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.