Babykleding; wat heb ik gekocht?

overslagrompers

Toen ik zwanger was van Nomi kocht ik veel te veel kleertjes. Ik had geen idee wat nou wel en niet handig was, dus ik kocht maar zo wat raak. Een deel daarvan is in de kast blijven liggen omdat het totaal niet praktisch was. Ook deze zwangerschap heb ik weer flink geshopt, maar deze keer ben ik veel meer voor praktische dingen gegaan. En het leek me leuk om daar eens iets over te schrijven.

Qua rompertjes vind ik overslagrompers heel erg handig. Vooral in het begin vind ik overslagrompers echt must haves. Voor Nomi had ik er niet zoveel, maar zo gauw ze weer uit de was kwamen, deed ik ze meteen bij haar aan. Voor deze baby heb ik laatst nog een paar extra overslagrompers besteld bij Kiabi (nu tot wel 60% korting in de sale), en volgens mij heb ik er nu wel genoeg. Ik heb trouwens behoorlijk veel rompers, want bij Nomi gingen er wel eens drie of vier rompers per dag doorheen. En dan kun je er beter te veel dan te weinig hebben.

Ook qua shirtjes leek het me handig om wat overslagshirtjes te hebben, zeker in maat 50. Het is echt heel handig om niks over het hoofdje van je baby te hoeven doen, vooral de eerste dagen. Deze shirtjes gaan dus sowieso mee in mijn ziekenhuiskoffer.

overslagshirtjes

Verder ben ik ook voor praktisch gegaan qua shirtjes en broekjes. Alles is van katoen en alles is lekker zacht. Ik heb geen stugge spijkerbroeken gekocht, geen kleertjes met capuchon (want dan liggen ze daar de hele tijd op en dat ligt vast niet lekker), geen blousjes en dat soort dingetjes. Als hij wat groter is kan dat allemaal prima, maar ik ben nu echt gegaan voor dingetjes die lekker zitten.

Ik heb echt (misschien wel té) veel sokjes gehaald. Maar geloof me, die dingen verdwijnen echt vanzelf. Ondanks dat het in juli vrij warm is, heb ik ook een paar slofjes gehaald. Zeker als een baby zichzelf nog niet goed op temperatuur kan houden, lijkt me dat handig. Je kunt ook voor schoentjes gaan (bij bijvoorbeeld Plutosport (klik hier voor Plutosport korting) hebben ze hele schattige babyschoentjes) maar aangezien een pasgeboren baby natuurlijk nog niet loopt, gaat het alleen om de warmte.

Wat ook echt niet mag ontbreken zijn mutsjes. Voor Nomi had ik mega schattige mutsjes met leuke printjes gekocht, maar uiteindelijk deed ik bijna alleen effen mutsjes bij haar op omdat het anders niet stond bij haar outfit. Deze keer ben ik dus voor meer basic mutsjes gegaan. Denk er trouwens even aan dat het eerste mutsje heel vies kan worden, dus gebruik daar niet meteen het mooiste mutsje voor. In het ziekenhuis hebben ze vaak standaard mutsjes, maar als je thuis bevalt zou ik een extra (goedkoop) mutsje halen voor meteen na de bevalling.

Wat ik best lastig vond om te kopen, waren vestjes. Ik wist niet goed wat voor vestjes een zomerbaby nodig heeft. Bij Nomi was het heel makkelijk, ze werd in november geboren en ze had dus een dik vest nodig. Maar in juli kan het 16 graden zijn, maar ook 36. Daarom heb ik Nomi’s oude vestje gewassen en daarnaast heb ik een paar dunnere vestjes gehaald.

pyjama

En het laatste; pyjama’s. Niet iedereen gebruikt het voor pasgeboren baby’s, maar ik vind het wel handig. Overdag laat ik de baby gewoon in zijn kleertjes slapen, maar ’s avonds doe ik hem een pyjamaatje aan. Voor Nomi had ik de eerste maanden vaak pyjama’s van Zeeman en die bevielen goed, dus die heb ik nu ook weer gehaald.

sp

12 gedachten over “Babykleding; wat heb ik gekocht?

  1. Talitha schreef:

    Ik heb veel te veel mutsjes.. Onze man heeft maar 1,5e dag een mutsje gedragen. Hij kon zijn temperatuur prima onder controle houden zonder waardoor de kraamverzorgster het ook niet nodig vond. Overslag rompers had ik gelukkig wel heel veel want hij had bij de bevalling zijn sleutelbeen gebroken waardoor gewone rompers heel vervelend waren.

  2. Lisette schreef:

    Ja hier t zelfde. Pakjes die alleen achter knoopjes hadden deed ik niet aan. En tot 68 veel boxpakjes aan. Hier ook vooral erna voor praktisch gegaan. Nu ook nog steeds. Dus geen harde stofjes of stugge kleding of jassen met capuchon. Fijne blog!
    En indd sokken en omslagrompers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.