De eerste telefoon van je kind; een paar tips

eerste telefoon

Kinderen vragen op steeds jongere leeftijd om een mobiele telefoon. Mijn kleuter wil bijvoorbeeld nu al heel graag een eigen telefoon, maar dat gaat echt nog niet gebeuren. Maar uiteindelijk komt er natuurlijk wel een moment waarop je kind zijn of haar eigen telefoon krijgt, en in dit artikel lees je daar wat tips over.

1. Je eigen oude telefoon

Telefoons zijn niet goedkoop en de kans is groot dat je nog een oud exemplaar van jezelf hebt liggen. De eerste telefoon van je kind hoeft echt niet de nieuwste te zijn, dus met jouw oude telefoon zijn ze vast ook erg blij. En dat scheelt natuurlijk behoorlijk in de kosten. Een andere reden om je kind jouw oude telefoon te geven, is dat kinderen vaak wat minder voorzichtig zijn dan jijzelf. Mocht de telefoon dan kapot gaan, dan is dat bij een oud exemplaar wat minder zonde dan bij een splinternieuwe telefoon.

2. Kies voor een goed hoesje

En dat brengt me bij de tweede tip. Een telefoonhoesje zorgt ervoor dat de telefoon wat meer kan hebben en wat minder snel kapot gaat. Kies voor een hoesje die aan de voorkant van de telefoon iets uitsteekt, waardoor ook de voorkant wordt beschermd wanneer de telefoon bijvoorbeeld valt.

3. Een screenprotector

Ook een screenprotector helpt de telefoon te beschermen tegen krassen, en daarnaast beschermt het ook tegen zonneschade en vingerafdrukken op je scherm. En dat zorgt ervoor dat de telefoon wat langer meegaat.

4. Maak goede afspraken

En wat ook absoluut niet onbelangrijk is, is het maken van afspraken over het gebruik van de telefoon. Wanneer mag je kind de telefoon gebruiken? Mag de telefoon mee naar de slaapkamer en zo ja, mag dat dan ook ’s avonds? Mag de telefoon mee als je kind ergens naartoe gaat, bijvoorbeeld om foto’s te maken? Welke apps mogen er op de telefoon gezet worden en mag je kind zelf een nieuw spelletje downloaden of gaat dat altijd in overleg? Vertel je kind ook meteen wat er gebeurt als hij of zij zich niet aan de afspraken houdt.

Heb jij nog tips voor de eerste telefoon van je kind?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.