De eerste week met Simba

Inmiddels is het alweer ruim een week geleden dat ik jullie vertelde dat puppy Simba bij ons is komen wonen, dus ik vind het wel tijd worden om jullie even bij te kletsen. Lees je mee?

Schoothondje

Simba wil vanaf dag 1 het liefst continu bij ons zijn. Hij vindt het heel leuk om te spelen, knuffelen, of lekker op schoot te slapen. Bij de fokker was hij continu samen met zijn broertjes en zusje, dus het is voor hem wel even heel anders om nu als enige hond hier in huis te zijn.

Slapen

maltipoo puppy

Alleen slapen is nog wel lastig voor Simba. De eerste paar nachten was hij regelmatig aan het piepen in de bench. Soms omdat hij moest plassen, maar soms wilde hij gewoon aandacht. Ik ga midden in de nacht niet met hem zitten spelen, dus na een aai moet hij gewoon weer terug de bench in. ’s Nachts gaat het steeds beter, hij heeft inmiddels wel door dat hij dan gewoon moet gaan slapen. Overdag is het nog wel een uitdaging, dan is hij niet blij als hij in de bench moet. Maar als ik hem niet in de bench doe slaapt hij echt te weinig, dus soms is het toch wel even nodig.

‘Mama hij bijt!’

maltipoo nederland

De eerste dagen beet Simba nauwelijks, maar daarna kwam daar wel verandering in. Hij is vooral gek op kinderteentjes en daar worden de kinderen niet zo blij van. Het is heel normaal puppygedrag en we proberen het hem wel af te leren, maar ik denk dat het nog wel even gaat duren totdat hij door heeft dat hij niet moet bijten. Maar dat komt uiteindelijk vast wel goed!

Eten

Ik was er al vanuit gegaan dat Simba niet de makkelijkste eter zou zijn, dat is namelijk vaak zo met poedels en poedelmixen. Als ik alleen brokjes in zijn bakje doe moet hij er niks van weten, hij eet het alleen als er natvoer doorheen zit en zelfs dan eet hij niet bijzonder goed. Gisteren heeft hij voor het eerst rauw vlees gegeten en dat eet hij een stuk beter, dus daar heb ik meteen wat meer van gehaald.

simba hond

Naar de dierenarts

Vorige week ging ik voor het eerst met hem naar de dierenarts, want hij moest gevaccineerd worden. Dat ging heel goed en mijn stoere pup gaf geen kik bij het prikje. De dierenarts vond hem wel een beetje dun, wat natuurlijk niet gek is bij zo’n kieskeurige eter.

En verder

Verder gaat het hartstikke goed met Simba en ik ben heel erg blij dat we de keuze hebben gemaakt om een hond te nemen. Hij is al goed op weg met de zindelijkheidstraining, hij begint een aantal commando’s al te begrijpen en ook het uitlaten gaat heel goed. Terwijl hij de eerste dagen alleen nog maar wilde zitten toen we naar buiten gingen, loopt hij nu enthousiast mee. Hij heeft al een aantal buurhonden ontmoet en dat gaat over het algemeen heel goed. Simba vindt het nog wel een beetje spannend om grote honden tegen te komen, maar ook dat gaat steeds beter. Nog eventjes en dan starten we met puppycursus, waar ik heel veel zin heb. En ik ben heel erg benieuwd hoe dat zal gaan!

3 gedachten over “De eerste week met Simba

  1. Rosalyn schreef:

    Wat een schatje en wat leuk om te lezen dat jullie zo blij met Simba zijn! Inderdaad zal je hem sommige dingen moeten afleren, maar dat geldt natuurlijk voor alle jonge dieren. Consequent blijven, zoals je ook ’s nachts al doet, en vooral lekker genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.