De perfecte keuken voor grote gezinnen

keuken grote gezinnen

‘Loop nou eens niet zo in de weg’, of ‘ga de keuken eens uit’ zijn dingen die ik regelmatig tegen mijn kinderen zeg. Met drie kinderen in huis is de keuken al snel vol en als ik in de keuken bezig ben, is er echt te weinig ruimte voor vier of vijf mensen. We hebben nu een keuken die we niet zelf hebben uitgekozen, deze keuken was er al toen we ons huis kochten. Momenteel zijn we aan het verbouwen en over een tijdje krijgen we een nieuwe keuken. Ik wil de nieuwe keuken beter inrichten dan deze, want ik wil dat het een geschikte keuken is voor grote gezinnen. Vandaag deel ik wat tips met jullie.

Ruimte

Een kleine keuken is niet handig als je een groot gezin hebt. Op dit moment hebben we een kleine keuken en we willen straks een keuken met wat meer ruimte, zodat we elkaar wat minder in de weg lopen. Ik snap dat het niet altijd mogelijk is om meer ruimte te creëren in je keuken, maar als je de mogelijkheid hebt, zou ik daar zeker voor kiezen.

Open keuken

Een open keuken zorgt voor wat meer ruimte, doordat je niet belemmerd wordt door muren. Het lijkt me heerlijk om niet meer telkens te moeten zeggen dat de kinderen niet in de deuropening moeten gaan staan. Een ander voordeel is dat je makkelijker contact hebt met de andere ruimtes, waardoor je de kinderen beter in de gaten kunt houden en gezellig met ze kunt kletsen terwijl ze in de woonkamer zijn.

Een kookeiland

In een moderne keuken voor grote gezinnen is een kookeiland ideaal. Je hebt dan meer ruimte om je eten te bereiden en eiland keukens zorgen ervoor dat je veel meer opbergruimte hebt. En dat is natuurlijk erg handig als je een groot gezin hebt. Als je een paar krukken bij je kookeiland zet, kunnen je kinderen gezellig helpen met koken of lekker spelen terwijl ze dichtbij je zijn.

Opbergruimte

Een kookeiland zorgt dus voor meer opbergruimte, maar er zijn nog meer manieren om ervoor te zorgen dat je veel spullen kwijt kunt in je keuken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor hoge keukenkasten en ook een apothekerskast kan handig zijn om spullen op te bergen. Als je veel mensen in huis hebt, heb je waarschijnlijk ook veel spullen, dus probeer ervoor te zorgen dat je genoeg opbergruimte hebt.

Schoonmaken

Waarschijnlijk ben je al druk genoeg in huis, dus je hebt vast geen zin om uren bezig te zijn met het schoonmaken van de keuken. Kies daarom voor een keuken die makkelijk schoon te houden is. Een keramische kookplaat is makkelijker schoon te maken dan een kookplaat op gas, en op matte kastjes zie je vlekken een stuk minder goed dan op hoogglans. Dat scheelt weer poetsen!

Wat voor keuken heb jij?

5 gedachten over “De perfecte keuken voor grote gezinnen

  1. nicole orriens schreef:

    Onze keuken is ook niet zo heel groot dus ik herken het gevoel dat het te vol is. Maar als ik er in mijn eentje ben vind ik de keuken prima.

  2. Elisabeth schreef:

    Ik heb momenteel een u-vormige keuken. Het was de keuken die er al inzat. Hij is inmiddels 25 jaar oud. Met gasfornuis. Zelf kook nu met mijn multicooker en actifry. Dat werkt prima. Graag zou ik een nieuw kooktoestel willen met inductieplaat. Wie weet komt het ervan. Een kookeiland hoeft voor mij niet per se. Man en ik zijn maar samen. En wij zitten niet graag op hoge krukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.