De glazen S-fles van Difrax; de beste babyfles?

glazen flessen

Glazen flessen; ik had ze wel eens gezien, maar nooit uitgeprobeerd. Ik was bang dat ze snel kapot zouden gaan en ik zag de toegevoegde waarde niet echt. Totdat ik me bedacht dat ik zelf veel liever uit glas drink dan uit plastic. Daarnaast is het natuurlijk beter voor het milieu. En volgens Difrax is dit zelfs de beste babyfles! Daarom wilde ik het wel eens proberen, en toen kwam ik erachter dat glazen flessen nog meer voordelen hebben!

De glazen flessen van Difrax

difrax glazen flessen

Ik gebruikte eerst de plastic s-flessen van Difrax en daar was ik erg tevreden over. De glazen variant is bijna hetzelfde, behalve natuurlijk dat deze van glas zijn gemaakt. De vorm van de s-fles is wat mij betreft een groot voordeel. Hierdoor zit je automatisch in een natuurlijke houding te voeden. Ook als de fles bijna leeg is, zit de speen nog vol met melk en hoef je de fles niet anders vast te houden.

De speen van deze fles geeft extra grip door de soft coating. Daardoor is de fles wat minder glad en glijdt het minder snel uit de mond van je baby.

Anti-colic systeem

Onderin de fles zit een anti-colic systeem. Dit systeem voorkomt darmkrampjes, boeren en spugen. Door dit systeem wordt lucht niet met de voeding vermengd. Daarnaast voorkomt het vacuüm zuigen. Dat gebeurde bij Elena wel eens bij andere flessen, en met de flessen van Difrax is dat nog nooit gebeurd!

anti-colic systeem

Hier zie je hoe het anti-colic systeem eruit ziet. Het bestaat uit twee delen, die er samen voor zorgen dat je baby 100% voeding binnenkrijgt, en 0% lucht. Daarnaast zorgt het voor optimaal behoud van vitamines en voedingswaarden. Met het schoonmaken moet je de twee delen even uit elkaar halen. Anders kan er namelijk melk tussen blijven zitten en dat wil je natuurlijk niet.

Voordelen van glas

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, is plastic niet goed voor het milieu. Ik doe mijn best om minder plastic te verbruiken en glazen flessen helpen daar ook bij. Een paar voordelen van glas zijn:

 • Het is duurzaam en milieuvriendelijk. Glas is recyclebaar en draagt niet bij aan de ‘plastic soup’.
 • Je kunt glas beter schoonmaken dan plastic. Er hoopt zich minder snel vuil op en ook bacteriën krijgen minder kans. In plastic ontstaan namelijk wel eens haarscheurtjes en bij glas gebeurt dit niet.
 • De flessen blijven mooier. Niet het belangrijkste, maar glazen flessen verkleuren niet, terwijl plastic flessen dof worden of verkleuren.

Onze ervaring

beste babyfles

Wij gebruiken de glazen flessen nu een paar weken en ik ben er erg enthousiast over. Elena drinkt er zowel kunstvoeding als gekolfde melk uit en voor beide zijn de flessen erg geschikt. Een klein nadeel is dat de glazen babyfles wat zwaarder is dan een plastic fles, waardoor jongere baby’s de fles minder goed zelf kunnen vasthouden. En als je kindje graag zelf zijn of haar fles vasthoudt, kan dat een nadeel zijn. Elena is inmiddels een jaar, en voor haar is de fles goed vast te houden (als ze er zin in heeft dan, want soms wil ze liever dat ik hem vasthoud).

Is het de beste babyfles?

Eigenlijk kan ik niks negatiefs zeggen over deze fles. Nou heb ik natuurlijk niet alle flessen ter wereld uitgeprobeerd, waardoor het moeilijk te zeggen is of dit nou echt de beste babyfles is. Maar dit is absoluut een ontzettend fijne fles voor baby’s en ik zou hem je zeker aanraden!

Ken jij deze flessen al?

5 gedachten over “De glazen S-fles van Difrax; de beste babyfles?

 1. Nathalie schreef:

  In Duitsland worden glazen babyflessen al langer gebruikt en dat is er heel normaal. Ik moest er ook aan wennen dat de fles zwaarder is. Voor mij is dat niet iets nieuws, wel dat Difrax nu glazen babyflessen in het assortiment heeft. Goed bezig!

 2. Joany schreef:

  Het is alweer een paar jaar geleden dat mijn zoontje nog een fles nodig had, maar wij hadden ook een S-fles van Difrax. We hebben er destijds verschillende geprobeerd, maar deze was echt veruit het fijnst.

 3. Henk schreef:

  Mooi dat er bij zoiets als babyflessen nog altijd doorontwikkelingen zijn, terwijl ik dacht dat ze daar wel zo’n beetje uitontwikkeld waren. merk je bij de baby verschil, of heeft die alleen de glazen versie gekregen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.