Simba is 6 maanden; tijd voor een update!

6 maanden

Vandaag is Simba alweer 6 maanden, wat vliegt de tijd zeg! Het lijkt nog maar zo kort geleden dat we hem als 9 weken oude pup ophaalden en dat hij hier voor het eerst door de kamer liep. Maar dat is toch echt al bijna 4 maanden geleden. Simba is in de afgelopen 4 maanden ontzettend gegroeid, veranderd en heeft veel nieuwe dingen geleerd. Vandaag klets ik jullie even bij.

De puppytijd

Puppy’s zijn mega schattig, maar je bent er wel druk mee. Ze moeten ontzettend vaak naar buiten, ze plassen en poepen regelmatig binnen, ze bijten overal in, ze kunnen nog niet alleen thuis zijn en ze luisteren nog nergens naar.

Simba is nu 6 maanden en hij is natuurlijk nog steeds een puppy, maar het is al wel heel anders dan in het begin. Hij is (zo goed als) zindelijk, hij luistert redelijk goed en hij kan ook prima een uurtje alleen thuis zijn. Meestal laat ik hem dan in de ren, maar sinds kort laat ik hem zo nu en dan ook gewoon in de kamer lopen als ik even weg moet. Als ik de kinderen van school haal ben ik ongeveer 20 minuutjes weg, en dan kan Simba prima alleen in de kamer zijn. Dat ga ik nu langzaam opbouwen, net zoals ik dat heb gedaan met het alleen blijven in de ren.

Het lastigste van de puppytijd; het bijten

Iets wat ik toch een beetje had onderschat was het bijten, en dan vooral in voeten. Simba beet vooral vaak in de voeten van Lenn en Elena en dat was echt niet grappig meer. Nomi liep daardoor met schoenen aan in huis, want ze was bang dat Simba anders zou bijten. Als hij beet gaven we hem iets waar hij wel in mocht bijten. Het heeft best lang geduurd totdat het bijten minder was. En sinds Simba zijn tandjes heeft gewisseld bijt hij helemaal niet meer.

Puppycursus

Inmiddels zijn we alweer bijna klaar met de puppycursus, we hebben nog twee lessen te gaan. Simba doet het harstikke goed en hij heeft al heel veel geleerd. Aan het begin van de les mogen de pups altijd even met elkaar spelen en dat is zo leuk om te zien! En het is natuurlijk hartstikke goed voor de socialisatie.

Wandelen met Simba

Simba is gek op wandelen en hij wordt helemaal blij als ik de riem pak. We wandelen nog vrij vaak met hem, ten eerste zodat hij niet binnen gaat plassen en poepen en ten tweede omdat het gewoon heel leuk is. Vaak loop ik ’s ochtends wat langer met hem, als de kinderen op school zijn. Want zij hebben vaak geen zin in een lange wandeling.

Simba heeft al heel veel buurhonden ontmoet en hij vindt kleine hondjes vaak erg leuk. Hij is vaak nog een beetje bang voor grotere honden, maar als ze rustig blijven wil Simba toch wel even snuffelen.

Gezelligheid

Het gaat dus hartstikke goed en het is ook echt heel gezellig om een hond in huis te hebben. Als de kinderen op school zitten is Simba gezellig bij me (hoewel hij ’s ochtends wel veel slaapt, want dan is het natuurlijk rustig in huis), als het lekker weer is zijn we ’s middags vaak met zijn allen buiten en afgelopen weekend is hij mee geweest naar de camping. Dat was wel even spannend, maar Simba deed het heel erg goed!

En nu gaan we richting de puberteit… Ik ben erg benieuwd hoe dat gaat zijn!

Een gedachte over “Simba is 6 maanden; tijd voor een update!

  1. Evendelen.be schreef:

    Wat een schatje zeg. Niet zo lang geleden was Chewey, onze Duitse Herder ook een puppy. Ik herinner me nog de verlatingsangst toen we hem de eerste dagen/weken in huis hadden. Gelukkig is dat voorbij gegaan. We hebben hem aan zoveel mogelijk situaties laten wennen als puppy en daar dragen wij nu wel de vruchten van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.