Snelle en makkelijke hoofdgerechten voor kerst

kerstdiner

Hoe kerst er dit jaar precies uit gaat zien voor ons, weet ik nog niet. We moeten eerst maar eens afwachten wat de regels precies zullen zijn. Maar ook al vieren we het alleen met ons gezin; we gaan er toch zeker wat leuks van maken. En bij kerst hoort natuurlijk lekker eten en ik ben alvast op zoek gegaan naar wat inspiratie! Om het mezelf niet te moeilijk te maken, ben ik gaan zoeken naar gerechten waar niet te veel tijd in gaat zitten, of wat je van tevoren alvast klaar kunt maken.

Kleine hapjes

Hiermee sla je twee vliegen in een klap. Kleine hapjes zijn leuk voor het kerstdiner thuis, en je kunt hetzelfde maken voor het kerstdiner op school. Vorig jaar maakte ik samen met Nomi deze kerstboompjes van knakworstjes en kaas. Op school was het een groot succes en Nomi en Lenn wilden het thuis ook heel graag eten.

Er zijn natuurlijk allerlei soorten hapjes die je zelf kunt maken en daarnaast liggen er nu ook veel kant en klare hapjes in de winkels. Veel supermarkten hebben producten die speciaal bedoeld zijn voor de feestdagen, zoals bijvoorbeeld de FeestMoment lijn van Plus en de Delicieux lijn van Lidl. Laatst hebben wij alvast wat pasteitjes voorgeproefd en dat vond iedereen hier in huis erg lekker!

Ovenschotel

Wat ik zo fijn vindt aan een ovenschotel is dat je het van tevoren al klaar kunt maken. ’s Avonds hoef je het dan alleen nog maar in de oven te zetten en dan ben je verder niet meer druk met het avondeten. Je kunt kiezen voor ovenschotels zoals lasagne, moussaka, bobotie, een couscousschotel, et cetera. Er zijn genoeg kerst hoofdgerechten te vinden die je van tevoren klaar kunt maken, en vervolgens alleen nog mar in de oven hoeft te zetten.

Sushi

Laatst bedacht ik opeens; we kunnen wel sushi maken met kerst! Bart en ik eten regelmatig sushi, maar dan eten de kinderen iets anders. Laatst hebben we ze eens sushi laten proeven, maar dat was geen succes. Dus als we sushi gaan eten met kerst, moeten we voor de kinderen maar iets anders maken.

Pannenkoeken

En dan onze eigen traditie; pannenkoeken eten op kerstavond. Deze traditie bestaat al generaties lang en nog steeds eten we ieder jaar op kerstavond pannenkoeken. Het beslag kun je van tevoren al voorbereiden en pannenkoeken bakken duurt natuurlijk niet echt lang, dus dit is ook perfect voor als je niet te lang in de keuken wil staan.

Samen koken

makkelijke hoofdgerechten

En wat ook ontzettend leuk is, is samen koken! Nomi en Lenn vinden het geweldig om te helpen met koken en dat zullen ze met kerst ook vast leuk vinden om te doen. En als het dan klaar is, zijn ze helemaal trots!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.