De leukste mobiele apps voor kinderen

apps voor kinderen

Door Petra – Niet alleen volwassenen gebruiken tegenwoordig een Iphone of een Samsung met allerlei applicaties, maar ook voor kinderen is het handig en leuk. Er zijn een heleboel applicaties die speciaal gericht zijn op kinderen en het kan ze zelfs helpen bij hun ontwikkeling. Benieuwd welke apps je zeker moet downloaden voor jouw kind? Lees dan verder.

De leukste apps
De eerste app heet ‘dieren puzzels’ en zoals de naam al zegt, is het de bedoeling dat een kind puzzels maakt van dieren. Dit is niet alleen een leuke bezigheid, maar is ook nog eens ontzettend leerzaam. De hand-oogcoördinatie wordt op deze manier verder ontwikkeld. Een leuk en simpel spelletje dat bedoeld is voor de jongere kinderen.

De tweede app is voor wanneer het kind naar bed gaat. Het heet ‘slaap lekker’ en hierin wordt een verhaaltje voorgelezen. Zo hoef je dat dus ook niet meer zelf te doen. Bij het verhaal kan een kind zelf lampen uitdoen door op het scherm te drukken. Helaas zijn er nog niet heel veel Nederlandstalige verhalen beschikbaar, maar wel een aantal.

Juf Jannie is een hele leerzame applicatie. Er wordt, in tegenstelling tot veel andere apps, gekeken naar de seizoenen. Normaal gesproken gaat het al snel om rekenen en taal en voor sommige kinderen is dat niet leuk. Bij de seizoenen hebben ze al snel minder het idee dat ze aan het leren zijn. Ze krijgen er vervolgens vragen over en kunnen deze beantwoorden. Het maakt niet uit of ze het goed of fout doen, want zodra de vragen beantwoord zijn, krijgen ze een mooie ballon.

Letters lezen is waar het mee begint, en ook daarvoor heeft Juf Jannie een app. Deze heet ‘Juf Jannie – letters leren lezen’. Ook hierbij worden vragen gesteld en laten ze horen hoe woorden en letters uitgesproken moeten worden. Deze app is bedoeld voor kinderen vanaf vier jaar.

Ten slotte is er nog ‘kleuterdoolhof 123’. Niets is leuker dan een avonturenspelletje waarbij van alles mogelijk is. Het is een doolhof, maar onderweg komt het kind nog allerlei leuke dingen tegen en zit er een soort verhaal in de app. Er zijn verschillende levels en bij ieder level is weer sprake van een nieuw verhaal. Ook is het in ieder level weer lastiger om het eind te bereiken. Als een kind echt niet meer weet hoe hij/zij verder moet komen, is er nog een hintknop. Hiermee wordt een hint gegeven waarna het kind weer verder kan spelen. Zo is het ook geen probleem als het kind het even niet meer weet.

Al met al zijn er dus behoorlijk wat leuke apps die ook nog eens gratis zijn. De een gericht op de ontwikkeling van de motoriek, de ander voor het lezen. Hebben jouw kinderen nog geen mobiele telefoon, dan kun je misschien een keer kijken op de website van Telfort. Zij hebben veel verschillende goedkope telefoons.

2 gedachten over “De leukste mobiele apps voor kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.