De laatste weken van je zwangerschap doorkomen

laatste maand zwangerschap

Zwanger zijn is geen hobby van me. Ik hoor van andere vrouwen wel eens dat ze het heerlijk vinden, maar het duurt mij allemaal te lang en ik kan niet wachten om niet meer zwanger te zijn. Ik hoopte dus dat de laatste weken snel voorbij zullen gaan. En daarom bedacht ik wat dingen waardoor de tijd hopelijk wat sneller gaat.

De laatste weken van je zwangerschap doorkomen

1. Dingen doen
Als je hele dagen thuis zit, lijkt de tijd alleen maar langzamer te gaan. Ga dus dingen doen om de tijd te doden en zorg dat je iedere dag even het huis uit gaat.

2. Bewaar wat baby gerelateerde klusjes voor de laatste weken
Ik vond het ontzettend verleidelijk om voordat ik 30 weken zwanger was, al te beginnen met de babywasjes. Toch deed ik het niet. Ten eerste wilde ik niet dat het te lang in de kast lag voor de geboorte van de baby (want dan is het ook niet meer lekker fris) en daarnaast zou ik de laatste weken dan niks meer te doen hebben.

3. Geef toe aan je nesteldrang
Wil je je kussens voor de zesde keer wassen? Heb je het idee dat de lakentjes niet meer helemaal fris ruiken? Heb je de behoefte om drie keer per dag stof te zuigen? Doe het gewoon, het doodt de tijd.

4. En ook andere vormen van nesteldrang zijn niet erg
Het is helemaal niet gek dat je opeens je huis opnieuw wilt inrichten of dat je écht een nieuwe salontafel nodig hebt (en wel nú). Geef er gewoon aan toe.

5. Begin aan een leuke serie (of meerdere)
Series kunnen ontzettend verslavend zijn, voordat je het weet ben je een seizoen verder. Series die ik echt kan binge watchen zijn bijvoorbeeld Pretty Little Liars, Gossip Girl, Orange Is The New Black, Orphan Black en The Vampire Diaries (al is het maar om Damon 😉 ).

6. Doe creatief
Ook als je dat totaal niet bent. Nu heb je de tijd om dingen te leren en mocht je haakwerkje uit frustratie (net als die van mij) in de hoek van de kamer belanden, bedenk dan iets anders. Maak een fotoalbum met foto’s uit je zwangerschap, maak je zwangerschapsherinneringen digitaal, et cetera.

7. Houd een beautymiddag
Oké, teennagels lakken en benen scheren zijn niet de makkelijkste klusjes als je hoogzwanger bent, maar ik vind het wel leuk om met beauty-dingetjes bezig te zijn. En je kunt natuurlijk ook een afspraak maken bij een schoonheidsspecialist.

8. Ga lekker rommelen op de babykamer
Outfitjes maken, de spulletjes opnieuw ordenen of even kijken wat je ook alweer allemaal hebt (ook al weet je dat precies), ik vind het heerlijk om ermee bezig te zijn.

7 gedachten over “De laatste weken van je zwangerschap doorkomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.