DE MOOISTE PLAATSEN WAAR IK BEN GEWEEST

Ik houd van reizen en inmiddels heb ik best veel landen gezien. Eigenlijk vond ik iedere vakantie leuk en ieder land erg mooi, maar er zijn absoluut een paar plaatsen die eruit sprongen. In dit artikel laat ik jullie mijn favorieten plaatsen zien. 

El Gouna, Egypte
Begin 2011 ben ik samen met mijn vriend een weekje in El Gouna, Egypte geweest. Het is een plaatsje vlakbij Hurghada, maar het is echt een totaal andere plaats. Het heeft een aantal mooie hotels, maar het is door toeristen nog niet echt ontdekt. Daardoor is het er heel rustig, en echt heel erg mooi. El Gouna heeft lagunes, dus overal waar je bent, zie je water. Daarom wordt het ook wel het Venetië van Egypte genoemd. De stranden van El Gouna zijn ook echt heel mooi. 
Valencia, Spanje
Vorig jaar ben ik samen met mijn vriend, mijn ouders en zusje naar Valencia geweest. We wilden een stedentrip naar een stad waar we geen van allen waren geweest en zo kwamen we uit op Valencia. Het is echt een hele mooie en leuke stad. In het centrum staan veel oude gebouwen en leuke pleintjes, het is echt leuk om door de stad te wandelen. Ook heeft Valencia een aantal leuke winkelcentra, dus je vermaakt je er absoluut. Wil je meer foto’s van Valencia zien, kijk dan in mijn dagboekje over Valencia.
Zakynthos, Griekenland
Zakynthos is een Grieks eiland, in de Ionische zee. Het wordt ook wel de bloem van het oosten genoemd, vanwege de flora en fauna op het eiland. Normaal gesproken vind ik de natuur niet zo heel belangrijk als ik op vakantie ga, maar de natuur op Zakynthos is wel echt heel mooi. Ook is de hoofdstad, Zakynthos stad, een heel leuk en gezellig plaatsje. Op de foto hierboven zie je een van de bezienswaardigheden van het eiland, een scheepswrak in het noorden van het eiland. 
Chitzen Itza, Mexico
Chitzen Itza was een van de belangrijkste steden van de maya’s. Het ligt op het schiereiland Yucatán en het schijnt dat het in 987 gesticht is. In 2007 was ik op vakantie in Playa del Carmen en toen zijn we naar deze mayastad geweest. Sinds dat jaar hoort Chitzen Itza bij de New 7 Wonders of the World en het staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Ik vond het echt heel bijzonder om dit te zien. Je ziet er onder andere een sterrenwacht en de piramide die je op de foto hierboven ziet. Je zou Chitzen Itza trouwens ook kunnen kennen van het laatste seizoen van Wie Is De Reisleider. 
Lanzarote, Spanje
Ik ben op een aantal Canarische Eilanden geweest, maar Lanzarote vind ik absoluut het mooiste, en meest bijzondere eiland. Het is een vulkanisch eiland en daardoor is bijna het hele eiland zwart. Het vulkanisme kun je het beste zien in het nationale park Timanfaya, dat bestaat uit vulkaankraters, lavavelden, et cetera. Hier kun je zien hoe warm het daar onder de grond is. Er wordt bijvoorbeeld een emmer water in een gat gegooid, dat er meteen als stoom weer uit komt. Ook is er een acht meter diepe put, waar zoveel warmte uitkomt, dat er op gebarbecued kan worden. 

30 gedachten over “DE MOOISTE PLAATSEN WAAR IK BEN GEWEEST

  1. NailTalk schreef:

    Mooi hoor! Ik ben ook op Lanzarote geweest, inderdaad prachtig. In mei naar Kreta, natuur daar ook erg mooi! En Egypte ook geweest, indrukwekkend! Leuk artikel, mooie foto's!

  2. Demi schreef:

    Ah lekker zeg 🙂 ik ben nog nooit in egypte geweest, maar wel in mexico, griekenland en lanzarote! Waar je ook bent, als het weer mee zit en je met leuke mensen bent dan ontstaan er altijd wel mooie herinneringen denk ik. Maar toch zou ik graag een keer laguna's in het echt zien!

  3. Estrella schreef:

    Leuk om te zien! Egypte ben ik ook geweest, maar dan in Cairo. Mijn favoriete plek waar ik ooit ben geweest was de Malediven. Zo mooi daar! Al is het inmiddels niet meer wat het doen was: heel commercieel geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.