DE PAWSOME TAG

Een tijdje geleden kwam ik op Pawsome.nl een hele leuke tag tegen, die ik vervolgens vergat in te vullen. Later zag ik hem weer bij Kelly en ik besloot hem meteen over te gaan nemen. Zij deden hem in videovorm, ik besloot de antwoorden gewoon te typen.

1. Hoeveel katten heb je en wat is het ras en de kleur?
We hebben een kat; Guusje. Ze is gewoon een Europese Korthaar en ze is rood met wit.

2. Sinds wanneer heb je je kat?
Sinds september 2013, bijna twee jaar dus.

3. Waar komt je kat vandaan?
Van een boerderij haha. Ze is niet gefokt ofzo, maar ze hadden daar per ongeluk een nestje gekregen. Guusjes moeder is overleden toen Guusje en haar broertjes en zusje een week oud waren, en toen zijn ze met de hand grootgebracht.

4. Hoe kom je aan de naam van jouw kat?
Haha nou.. Toen we gingen kijken naar de kittens vroegen ze of we een mannetje of een vrouwtje wilden. We zeiden dat het ons niet uitmaakte en dat kwam goed uit, want volgens hun was er een vrouwtje en die was al vergeven. We dachten dus een mannetje te krijgen en we bedachten de naam Guus. Een week later haalden we ‘Guus’ op en toen ze voor het eerst op haar rug bij mij lag, vroeg ik me af of ze wel een mannetje was. Bart en ik hadden totaal geen verstand van katten en we gingen er vanuit dat de mensen waar we haar vandaan hadden het wel wisten, maar toch had ik sterk mijn twijfels. Ze moest nog naar de dierenarts voor de inentingen en ik besloot dat zo snel mogelijk te plannen, om meteen te vragen of ze wel een mannetje was. En toen bleek ze dus een vrouwtje te zijn. We besloten haar naam niet helemaal te veranderen, en sindsdien heet ze Guusje.

5. Wat is kenmerkend aan jouw kat?
Ze is ontzettend eenkennig (van andere mensen wil ze niks weten) en ze is helemaal verliefd op Bart.

6. Welk geluid maakt jouw kat?
Ze maakt niet zoveel geluid eigenlijk. Alleen als ze wil eten, mauwt ze.

7. Heeft jouw kat wel eens een aandoening gehad?
Nee, gelukkig niet.

8. Wat zijn de bijnamen van jouw kat?
Guus (joh!), Poes (ook erg origineel), Konijn (bedacht door Bart) en Eoooow (door Nomi).

9. Heeft jouw kat wel eens iets gesloopt?
Ja, maar dat gebeurt eigenlijk niet vaak. Ze heeft een van onze stoelen regelmatig als krabpaal gebruikt en ze heeft een keer een vaasje uit de vensterbank gegooid.

10. Zou je nog een kat willen?
Op zich wel, maar ik vrees dat Guusje dat niet leuk gaat vinden. En Bart wil het absoluut niet trouwens, dus een tweede kat gaat er niet komen.

Gerelateerde artikelen:
– De babynamen tag
– 50 fun questions tag
– Unsuccessful adulting tag
– After wedding tag

7 gedachten over “DE PAWSOME TAG

  1. Tineke schreef:

    Zo leuk om te lezen! Ik ben dol op katten, wij hebben sinds kort twee. Ons oudste poes vond het de eerste week ook absoluut niet leuk, maar nu zijn ze dikke vriendjes!
    Liefs

  2. Manon Boerakker schreef:

    Super leuk om te lezen. Ik ben gek op katten en wij hebben er nu 3. Wij hebben ook twee europese kortharen en een siamees. 1 europese korthaar komt ook van de boerderij haha en eentje is bij ons geboren toen wij de andere poes nog hadden, die hebben wij vorig jaar moeten in laten slapen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.