Dooky in plaats van een hydrofiele luier

dooky

Veel ouders zullen het wel kennen; je bent met je baby aan het wandelen en de zon schijnt recht in zijn of haar gezicht. Nomi vond dat absoluut niet fijn en daarom had ik altijd een hydrofiele luier en een paar wasknijpers bij me. Ik hing dan een hydrofiele luier voor haar gezicht en dat werkte wel, maar erg handig was het niet.

Vaak bleef die hydrofiele luier niet goed zitten en als het een beetje waaide was het helemaal drama. Toen kende ik de Dooky nog niet, maar anders had ik er zeker eentje aangeschaft.

dooky 2

Inmiddels heb ik er eentje voor ons zoontje en ik denk dat dit veel handiger is dan een hydrofiele luier. Zo’n Dooky past op alle kinderwagens en buggy’s en hij is ook geschikt voor de maxi cosi. Daarnaast zien ze er ook gewoon erg leuk uit.

dooky 1

Het idee voor Dooky is in 2010 geboren. De eigenaar van Dooky was toen kersverse vader. Hij zag ouders op straat lopen met jassen en hydrofiele luiers over de kinderwagens en hij dacht; ‘Dat kan beter, netter, handiger en veiliger’. Hij ging aan de slag met een lap stof, een schaar, een nietmachine en al snel was de Dooky Cover ontworpen.

Inmiddels heeft Dooky ook andere producten, zoals dekentjes, luieretuis en seat covers voor de maxi cosi. Ook hebben ze een samenwerking met Lief!, waardoor je nu nog meer keuze hebt uit leuke printjes. Meer informatie over de producten kun je hier vinden.

Kende jij deze producten al?

12 gedachten over “Dooky in plaats van een hydrofiele luier

 1. Nina schreef:

  Ah! Dit product zocht ik! Ik heb met het warme weer van de afgelopen week een grote hydrofieldoek gebruikt… maar deze waait ook weer omhoog bij wat wind, erg vervelend.

 2. MetMirjam schreef:

  Wij hadden de kinderwagen van Nuna (Ivvi) en daar zat een zonnedoek in de kap verwerkt. Gewoon in de kleur van de wagen. Super handig, als je hem niet nodig had zag je er niks van en hij was wel altijd binnen handbereik!

 3. Simone schreef:

  Ik heb hem vorige zomer gebruikt op de wandelwagen. Ik vond het ideaal omdat je hem gemakkelijk oprolt en weer uitrolt voor gebruik. Een hydrofiele doek moet je toch met knijpers vastmaken of zo en dat vind ik maar gedoe.

 4. Cindy schreef:

  Ik vind ‘m fijn.. Ik heb alleen de zwarte versie, misschien niet zo heel handig in de zomer, maar hij doet zn werk goed. Zeker ook in de felle zon, vast maken bij het handvat en de wind waait nog onder de Dooky door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.