Een mobiele telefoon voor een kind van 7, was het een goede keuze?

mobiele telefoon kind

Nomi wilde al heel lang een mobiele telefoon en ondanks dat ik vond dat ze er nog wel erg jong voor was, besloten we haar mijn oude telefoon te geven toen ze 7 jaar werd. Want tja, tijden veranderen en veel vriendjes en vriendinnetjes hadden ook al een eigen telefoon. En ik snap wel dat het dan erg leuk is om er zelf ook een te hebben. Ze heeft haar telefoon nu al meer dan een half jaar, en vandaag vertel ik jullie of dat een goede keuze is geweest of niet.

Je oude telefoon aan je kind geven

De meeste mensen hebben nog wel een werkende telefoon in huis liggen die je niet meer gebruikt. Zelf kocht ik een nieuwe telefoon omdat mijn vorige telefoon vrij traag werd en de camera was ook niet om over naar huis te schrijven. Dus toen we besloten dat Nomi oud genoeg was voor een eigen telefoon, vonden we het niet nodig om een nieuwe telefoon te kopen. Mijn oude telefoon werkte nog goed genoeg om wat spelletjes op te spelen en zo nu en dan een foto of filmpje te maken, dus die werd van Nomi.

Sim only of zonder simkaart?

Vervolgens besloot ik om er in eerste instantie geen simkaart in te doen. Ze kon de telefoon gebruiken als ze ergens was waar ze wifi had (dus thuis en zo nu en dan bij haar opa’s en oma’s) en ze kon er niet mee bellen. Ik vond het niet nodig dat zij met haar telefoon kan bellen, en op dit moment sta ik daar nog steeds achter. In de toekomst zal dat wel veranderen, en dan wil ik een simkaart met een Sim Only abonnement voor haar kopen. Ik hoorde laatst dat klasgenootjes dat al wel hadden, maar ik probeer het nog eventjes uit te stellen.

Nomi’s schermtijd

Van tevoren was ik bang dat ze heel veel op haar telefoon zou zitten, en in het begin moest ik regelmatig zeggen dat ze haar telefoon echt even weg moest leggen. Maar alles wat nieuw is, is natuurlijk heel leuk en daar ben je dan continu mee bezig. Daarom spraken we af dat ze iedere keer dat ze haar telefoon pakte, eerst iets leerzaams moest doen. Dat vond ze prima en op die manier heeft ze de tafels vrij makkelijk geleerd.

Op dit moment gebruikt ze haar telefoon vrij weinig. Soms pakt ze hem om een foto of filmpje te maken (het is echt leuk om te zien waar ze dan foto’s of filmpjes van maakt) of een spelletje te spelen. Vooral als ze zich verveelt pakt ze haar telefoon, maar soms raakt ze hem dagenlang niet aan. Dat is me heel erg meegevallen en je snapt vast wel dat ik blij ben dat ze niet continu haar telefoon pakt.

Hoe oud zijn jullie kinderen, en hebben ze een eigen telefoon? Zo ja, hoe oud waren ze toen ze die kregen? Was het ook een oude telefoon die niet meer gebruikt werd, of heb je meteen een nieuwe gekocht?

Een gedachte over “Een mobiele telefoon voor een kind van 7, was het een goede keuze?

  1. Patricia schreef:

    Onze dochter was 7.5 jaar. Ze ging naar groep 4, maar groep 5 & 6 zitten in dezelfde klas. Ook haar vriendinnetje heeft er 1 en wij vonden het toch wel een fijn idee dat wij haar zelf konden leren hoe ermee om te gaan. Er zit een sim only kaartje in, voorheen belde ze altijd met haar klokje, dezelfde als Nomi heeft, maar dit is goedkoper. Ook zit er dats bij die ik hasr zelf kan geven via mijn abbo, fijn voor onderweg. Het is wel een gebruikte mobiel, nieuw vonden wij ook niet nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.