Dit is waarom kamperen zo leuk is (volgens mijn kinderen)

kamperen kinderen

Kamperen; ik ben inmiddels helemaal fan! Dit wordt de vierde zomer dat we met de caravan op vakantie gaan en wat mij betreft is kamperen perfect voor gezinnen met (jonge) kinderen. Wil je weten waarom? In dit artikel vertel ik je waarom mijn kinderen kamperen zo leuk vinden.

‘Maar waarom vinden jullie kamperen dan eigenlijk zo leuk?’ vroeg ik laatst toen de kinderen zeiden dat ze zoveel zin hadden om op vakantie te gaan. Daar kreeg ik een aantal verschillende antwoorden op.

Zwemmen

‘Dan gaan we super vaak zwemmen!’, was het eerste antwoord. Nomi, Lenn en Elena zijn alle drie echte waterratjes en het liefst gaan ze op vakantie iedere dag wel drie keer zwemmen. Dat is wat mij betreft een beetje te enthousiast, maar op vakantie zijn we regelmatig in het zwembad te vinden. Daarom heb ik ook dit jaar weer gekozen voor een zwembad met binnenbad, want ook bij minder goed weer willen we lekker kunnen zwemmen.

Animatie

‘En de voorstellingen!’, riep Elena. Of de animatie nou een toneelstuk opvoert of gewoon een verhaaltje voorleest; Elena vindt het allemaal geweldig. En ook de andere dingen die het animatieteam organiseert vallen vaak goed in de smaak; knutselen, speurtochten, minidisco’s, et cetera.

Opblijven

‘En dat we dan altijd heel lang mogen opblijven!’, zei Lenn vervolgens. Op vakantie hebben de kinderen niet echt een bedtijd, meestal gaan ze gewoon naar bed als ze moe zijn (of als het écht te laat wordt, zoals bij Nomi regelmatig het geval is). En lang opblijven is voor kinderen natuurlijk ook hartstikke leuk.

In de caravan slapen

‘Ja en dan gaan we in de caravan slapen’, zei Elena enthousiast. Toen we voor het eerst gingen kamperen was Elena anderhalf en toen was het slapen soms nog wel een uitdaging. Het was natuurlijk allemaal heel anders en best gek voor haar, waardoor ze echt even moest wennen en de eerste dagen slecht sliep. Maar inmiddels vindt ze het juist heel erg leuk dat ze in de caravan mag slapen. Ze maakt van haar bed helemaal haar eigen plekje met allemaal knuffels, boekjes en andere spulletjes en ze vindt het helemaal niet erg om daar te gaan slapen.

IJsjes eten

‘En gaan we dan ook weer heel vaak ijsjes eten?’, vroeg Lenn. Tuurlijk, op vakantie mag dat. En dat was voor de kinderen een reden om nog meer zin te hebben in de komende vakantie.

Nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maken

Vooral Nomi had veel zin om op vakantie nieuwe vrienden en vriendinnen te maken. De afgelopen jaren hadden ze het geluk dat er telkens leuke kinderen op ons veldje te vinden waren en hopelijk is dat dit jaar ook zo.

Nieuwe plekken zien

Ik kan goed merken dat Nomi groter wordt, want een andere reden waarom ze zoveel zin heeft in onze vakantie, is dat ze dan nieuwe plekken gaat zien. Ze wil bijvoorbeeld graag naar de vuurtoren en ‘gewoon naar leuke stadjes en leuke plekjes enzo’. Helemaal prima, want daar hou ik zelf ook heel erg van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.