Met Nomi naar Louis Tomlinson bij de Lokerse Feesten

Zondagmiddag stapten we rond kwart voor 1 in de auto en toen reden we naar Lokeren in België. Iets meer dan 3 uur later kwamen we daar aan. We gingen eerst even picknicken in een parkje en daarna gingen we door naar het festival. Waarom we daar zo graag naartoe wilden en hoe onze dag was, vertel ik je in dit artikel.

Waarom naar Louis Tomlinson?

Nomi werd een jaar of twee geleden fan van Harry Styles. Toen het nummer ‘Golden’ vaak op de radio te horen was, vertelde ze me dat dat haar lievelingsliedje was. Ik liet haar meer nummers van Harry Styles horen en ze vond zijn liedjes ontzettend leuk. Ze wilde alles weten over Harry Styles en als ik thuis muziek op had staan, vroeg ze telkens of ik zijn liedjes op wilde zetten. Dat vond ik helemaal niet erg, want ik vind Harry’s muziek ook erg leuk. Maar soms wilde ik ook wel eens iets anders hoorde, dus ik vertelde haar dat Harry Styles een aantal jaar geleden in een boyband zat, met onder andere Louis Tomlinson (waar ik zelf toen al veel naar luisterde). ‘Echt?!’, riep ze.

Ze had zijn muziek hier in huis natuurlijk al wel eens gehoord, maar hoe vaker ze het ging luisteren, hoe leuker ze het begon te vinden. Ik liet haar ook de muziek van One Direction horen en ook dat viel heel goed in de smaak bij haar. Sindsdien was ze niet meer alleen fan van Harry Styles, maar ook van One Direction en Louis Tomlinson.

‘Zullen we een keer naar een concert gaan?’

Een paar maanden geleden vroeg ze opeens of ze een keer naar een concert van Harry Styles mocht. De concerten die een beetje in de buurt waren, waren allemaal al uitverkocht. ‘Een concert van One Direction dan?’, was de volgende vraag. Die treden al een jaar of 7 niet meer samen op, dus dat wordt hem ook niet. ‘Kunnen we dan niet naar Louis?’. Hij was op dat moment bezig met zijn world tour, maar hij was net een paar weken daarvoor in Nederland geweest. Maar toen kwam ik erachter dat hij naar de Lokerse Feesten zou komen.

Lokerse Feesten

Ik zag dat dat 3 uur bij ons vandaan was en dat daar ook andere artiesten zouden komen. Eigenlijk zou ik liever gewoon naar een concert gaan, maar dat zit er voorlopig niet in. Nomi wilde heel graag, en zelf wilde ik Louis Tomlinson ook wel graag een keertje live zien. En toen dacht ik, ik bestelde gewoon kaartjes. Vervolgens kwam ik erachter dat ik voor Nomi helemaal geen kaartje nodig had, want kinderen tot 12 jaar mochten ’s avonds gratis naar het festival. En als je maar € 38,00 (oké, plus eten, drinken en benzine) hoeft te betalen om met zijn tweeën naar Louis Tomlinson te gaan, kun je dat natuurlijk niet aan je voorbij laten gaan.

Naar Louis!

Ik vertelde Nomi dat we er naartoe zouden gaan en ze was helemaal enthousiast. Ze houdt er helemaal niet van om lang in de auto te zitten, maar nu had ze het er absoluut voor over. Op de heenweg bleef ze er maar over kletsen en ze kon niet wachten totdat ze Louis zou zien.

Een paar dagen voor het festival had ik gekeken of er ergens in de buurt nog iets leuks te doen was, want het leek me leuk om voor het festival nog even iets te doen met Nomi. Ik vond een leuk parkje met een speeltuin en wat dieren en ik besloot dat we daar wel even konden picknicken. Zo gezegd, zo gedaan. Vervolgens kleedde Nomi zich om (want ik kwam erachter dat ze toevallig een jurkje heeft met de tekst ‘Fearless’, wat de titel is van een liedje van Louis is) en toen wilde ze dat ik op haar gezicht en armen een ‘Louis smiley’ tekende. Louis heeft een tattoo met die smiley en ook bij zijn concerten en zijn merchandise zie je die smiley veel terug.

Bij het festival

Daarna reden we naar de parkeerplaats en toen gingen we met een shuttlebus naar het festival. In de bus kreeg Nomi meteen de vraag of ze ook fan was, want andere Louis fans herkenden de smiley en de tekst op haar jurkje natuurlijk meteen. ‘Ah wat schattig’, werd er gezegd. Nomi werd er helemaal verlegen van, maar ze straalde van oor tot oor.

Toen we bij het festival aankwamen was het meteen wel duidelijk dat de overgrote meerderheid daar was om Louis Tomlinson te zien. Nomi zei al snel dat ze honger had, dus we gingen op zoek naar iets te eten. Nomi mocht kiezen wat we gingen eten, en ze koos voor patat. Daarna gingen we terug naar het festival, waar Meau aan het optreden was. Pas bij het laatst nummer (Dat heb jij gedaan) kwamen we erachter waar we haar van kenden. Nomi zong het uit volle borst mee en vertelde dat een aantal klasgenootjes fan zijn van dat liedje.

lokeren

Na dat optreden duurde het nog bijna 3 uur totdat Louis Tomlinson zou optreden en daarom besloten we weer even de stad in te gaan, waar ook van alles te doen was. We liepen rond en Nomi at een ijsje, en daarna gingen we weer terug.

‘Oh my God, Harry Styles!’

Als je DJ bent op een festival en je ziet dat er heel veel Louis Tomlinson fans zijn, moet je natuurlijk wel even een liedje van Harry Styles draaien. Toen Nomi het begin van ‘As It Was’ hoorde, zag ik haar ogen groter worden ze riep ‘Oh my god, Harry Styles!’. Zo ongeveer iedereen zong mee, en de sfeer was echt heel leuk.

Nomi was een van de weinige kinderen op het festival en ze kreeg ontzettend veel reacties. ‘Ik wil even tegen je zeggen dat ik je jurkje echt heel gaaf vind!’ zei iemand. En daarnaast kreeg ze nog heel veel leuke opmerkingen te horen en ze heeft heel veel mensen een high five gegeven.

LOUIS TOMLINSON!

Na lang wachten (Nomi werd een beetje ongeduldig) was het dan eindelijk half 11, de tijd waarop Louis zou optreden. Nomi was daarvoor de minuten al aan het aftellen, maar het liep een beetje uit. ‘Mama, hij is al 9 minuten te laat!’. Tja, ik kon hem moeilijk gaan ophalen natuurlijk, dus ze moest even geduld hebben. ‘Maar ik heb al buikpijn van de zenuwen!’, riep ze.

Vlak daarna kwam hij het podium op en ik tilde Nomi op, zodat ze het ook kon zien. Ze gilde mijn trommelvliezen nog net niet kapot toen ze Louis zag. ‘Ik kan niet geloven dat ik Louis in het echt zie!’, gilde ze. Na twee nummers zette ik haar even op de grond, want het is best zwaar om een kind van 7 te tillen. Meteen bood iemand naast mij aan om Nomi even te tillen, en dat wilde Nomi wel. Daarna tilde ik haar weer even en vervolgens vroeg iemand of Nomi even op haar schouders wilde zitten. De sfeer was zo leuk en doordat meerdere mensen Nomi getild hebben, heeft ze zo ongeveer het hele optreden gezien. Mijn armen zijn echt niet sterk genoeg om haar een uur lang te tillen (en daarnaast was het ook nog eens hartstikke warm), dus ik was ze heel erg dankbaar!

louis tomlinson lokerse feeseten

Zelf heb ik er ook heel erg van genoten. Van het optreden zelf natuurlijk, maar ook van het feit dat Nomi het zo naar haar zin had. Een artiest live zien is gewoon heel erg gaaf, en zowel Nomi als ik zijn alleen maar meer fan van hem geworden.

Naar huis

Na het optreden gingen we nog even plassen, vervolgens hoorden we dat er massaal ‘No Control’ (van One Direction) werd gezongen en dat zorgde ervoor dat ze sfeer nog steeds heel erg fijn was  toen we het festivalterrein verlieten.

We moesten even wachten op de bus en Nomi ratelde maar door over hoe gaaf ze het vond dat ze Louis Tomlinson in het echt gezien had. Daar kreeg ze natuurlijk weer veel reacties op, want voor zover ik kon zien was ze het enige kind in de rij voor de bus. Toen we eenmaal in de bus zaten, zei ze dat ze toch eigenlijk wel moe was. Dat was ook niet zo gek, want het was inmiddels half 1.

En toen moesten we nog naar huis rijden. Nomi wilde nog even wat eten en drinken in de auto, en toen dat op was, viel ze als een blok in slaap. De terugweg ging lekker snel, en ’s nachts op de snelweg rijden vind ik absoluut geen straf. Rond kwart over 3 lagen we in bed en vervolgens heb ik heerlijk geslapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.