EN DAN BEN JE OPEENS WEL GOED GENOEG

chance1

Oké, de titel klinkt misschien een beetje dramatisch, maar zo bedoel ik het niet. Ik wist even geen andere titel.. Tot iets meer dan een jaar geleden was mijn blog echt nog klein. Hij groeide wel, maar heel langzaam. Iedere maand werd mijn blog net iets vaker bekeken dan de maand ervoor.Tot vorig jaar, toen stegen mijn bezoekersaantallen opeens heel hard en dat had wat gevolgen.

Ik denk dat de groei vooral te maken had met de geboorte van Nomi. Ook daarna groeide mijn blog flink door en ik was (en ben) er natuurlijk heel blij mee.

Opeens werd ik interessant voor bedrijven en kreeg ik regelmatig spullen aangeboden. Over het algemeen vind ik dat heel leuk en ik voel me ook best wel vereerd. (In dit artikel kun je meer lezen over geld verdienen met bloggen.) Bedrijven die een jaar eerder nog niet eens de moeite namen om te reageren op mijn mail, deden mij nu zelf een aanbod. Zo’n aanbod is natuurlijk leuk en mijn mail van een jaar daarvoor zijn ze natuurlijk al lang weer vergeten, maar toch heb ik er dan wel een dubbel gevoel bij.

Natuurlijk kost het ze veel tijd om alle mails te beantwoorden, maar toch ben ik niet op hun aanbod ingegaan. Ik heb ze wel een mailtje teruggestuurd trouwens, maar het feit dat ik nu opeens wel ‘goed genoeg’ ben, staat me een beetje tegen. Als ze toen de moeite hadden genomen om me terug te mailen, zou ik er waarschijnlijk heel anders tegenaan kijken.

Ook qua andere bloggers is er best wat veranderd. Bloggers die een paar jaar geleden nog niet eens reageerden als ik ze een tweet stuurde, sturen me nu een vriendschapsverzoek op Facebook. En nee, ik heb ze in de tussentijd niet ontmoet. Wat ze ermee willen bereiken weet ik niet hoor, maar ik merk wel dat je veel meer aandacht krijgt van collega bloggers als je blog wat groter wordt. Naar mijn mening is dat een beetje nep. Gelukkig geldt dit maar voor een heel klein deel van de bloggers die ik ‘ken’, maar toch valt het me op.

Het is niet zo dat ik ermee zit hoor, het is meer dat het me verbaasd. Toen ik net begon met bloggen, had ik totaal niet verwacht dat dit wereldje zo in elkaar zou zitten.

Heb jij dit soort dingen wel eens gemerkt?

26 gedachten over “EN DAN BEN JE OPEENS WEL GOED GENOEG

 1. Joyce schreef:

  Nee dit heb ik nooit gemerkt. Maar misschien komt het doordat ik sowieso wel pro tweezijdig contact ben op o.a. Twitter en ik nooit bedrijven uit mezelf heb gemaild voor een samenwerking o.i.d.

  Ik blog nu al 12 jaar en ja het is veranderd de afgelopen jaren, want veel bloggers zijn veel commerciëler geworden. Maar ik heb er nooit van wakker gelegen en herken de “nepheid” van sommige bloggers, zoals ik dat vaker lees, niet. Misschien ben ik er te nuchter voor ofzo 😉

 2. Romy schreef:

  Ik herken het en het is zeker niet leuk. Aan de andere kant kan ik me voorstellen dat zowel bloggers als bedrijven even de kat uit de boom kijken. Ik heb ook lang nul op rekest gekregen van bedrijven maar nu de blog groter word weten ze me te vinden.

  Ik zie het maar als een compliment voor mijn harde werk. 🙂

 3. Mirjam schreef:

  Mooi en eerlijk geschreven, en ook herkenbaar. Er is best veel veranderd in de blogwereld de afgelopen maanden, en ik blijf het bijzonder vinden als mensen opeens reageren en je zien staan als je bekend bent, of bekender bent.
  Goed en knap dat je hebt teruggemaild naar het bedrijf wat eerst niet op jouw email reageerde, het is soms best een harde wereld, en in the end draait het alleen maar om getallen en geld. Wij moeten er gewoon iets leuks van maken 😉 Zolang je plezier hebt in bloggen is dat voor mij het belangrijkst.

 4. PinkFairy schreef:

  Ik merk het ook de hele tijd, al behoor ik nog lang niet tot de groten. Maar je wordt idd tegenwoordig behandeld obv je bezoekersaantallen. Ik snap het ook ergens wel, omdat er nu zoveel blogs zijn. Maar een beetje menselijk blijven kan geen kwaad, en al helemaal met terug mailen.

 5. Inez schreef:

  Van bedrijven snap ik wel dat ze samenwerken met bloggers die meer bezoekers hebben, dus dat ze nu met een aanbod komen als ze zien dat jouw bezoekersaantallen zijn gestegen vind ik niet vreemd. Zo werkt het nou eenmaal in dit wereldje. Dat je het aanbod afslaat, daar heb je ook alleen jezelf mee. Ik denk dat zij bedolven worden onder mailtjes van kleinere blogs, het zijn er inmiddels zooooveel!

  • Malou schreef:

   Dan nog was het wel zo netjes geweest om een mailtje terug te sturen. Daar hebben ze vast wel standaard mails voor, dus zo heel veel werk is dat ook weer niet. Daarnaast gaat het me niet om ‘iemand ermee hebben’, ik heb gewoon niet meer zo’n goed gevoel bij dat bedrijf.

 6. Liza schreef:

  Mijn blog is ook nog niet zo groot. Maar ik heb nog geen bedrijf zelf gemaild. Ik doe het voor alsnog voor de fun en wanneer er een samenwerking plaatsvind dan graag, maar ik ga achter niemand ‘aanrennen’.

 7. Leonie schreef:

  Ik herken dit nog niet.. Ben zelf ook pas net begonnen met bloggen. Ik krijg wel de vraag van bedrijven om iets te schrijven over…. En dan zonder dat mamakraamt er wat voor terug krijgt… Niet dat t mij daarom gaat, maar toch. Ik weet soms niet wat ik daar mee moet…

  • Malou schreef:

   Bedrijven zien dat als gratis reclame, vandaar dat ik daar zelf niks mee doe. Als ik zelf een webshop tegenkom die ik erg leuk vindt, schrijf ik daar wel eens wat over. Maar niet als een bedrijf het me vraagt.

 8. Tineke schreef:

  Wel herkenbaar.. Bij mij is het juist andersom. Mijn statistieken zijn juist gedaald het afgelopen jaar. Bij bedrijven waar ik altijd leuk contact mee had, mailen nu inderdaad ook niet meer terug. Ik snap het wel, mijn blog is voor adverteerders nu minder interessant. Maar jammer is het wel!
  Liefs

 9. Hanna schreef:

  Ik herken het niet, maar ik ben dan ook net begonnen. Aangezien ik jouw blog al iets meer dan een jaar volg merk ik de verandering wel op je blog, ook aan de grote hoeveelheid van reacties. Zolang je blijft doen wat voor jou goed voelt is het toch goed? Ik vind je blog nog steeds erg leuk om te lezen!

 10. Milou schreef:

  Ik snap precies wat je bedoelt. Als je populair wordt, lijkt er ineens een wereld voor je open te gaan, terwijl je jezelf nog net zoveel waard vindt als persoonlijk zeg maar. Wat betreft de bedrijven, dat snap ik wel: het gaat hun enkel om je blog en de cijfertjes. Maar grote bloggers die jou ineens wel interessant vinden omdat je groter wordt … Zo schijnheilig! Alsof jij als persoon niet leuk was om te volgen toen je kleiner was? Heel naar.

  Enneh, ik vond je altijd al leuk hoor. 😉

 11. Nina Simplynspecial schreef:

  Herkenbaar. En niet leuk helaas. Ik ‘ken’ ook wat bloggers die op Instagram bijvoorbeeld lekker snel doorgroeien, en tig (kleine) bloggers die gaan kontkruipen (sorry voor mijn taalgebruik haha). Alsof ze daardoor zelf hogerop komen, bah. Het bloggerswereldje is niet zo mooi als het lijkt.

 12. Ilse schreef:

  Ik vind dit helemaal niet gek hoor… Bedrijven moeten geld verdienen en mailtjes gaan sturen naar iedereen met een blog die hen mailt, alleen om ze af te wijzen, is gewoon niet productief. Je bent inderdaad nu wel goed genoeg en dat is dan alleen maar fijn.

  • Malou schreef:

   Om een standaard mailtje te versturen hoef je alleen te knippen en te plakken, dat lijkt me niet zo heel veel werk. Prima als ze het niet doen, maar dan moeten ze niet verwachten dat ik later wel met ze wil samenwerken.

 13. Sophie schreef:

  Ja klopt, zo is het inderdaad. Ik kan er ook niet zo goed tegen als mensen niet reageren op je vragen of opmerkingen. Alsof ze het zoooo druk hebben en alleen alles van ‘grotere en bekende’ kunnen beantwoorden. Ik vind daarom Lisanne van Lisanneleeft ook zo ontzettend tof, zij reageert op iedereen indien het reageer-waardig is als je snapt wat ik bedoel haha 🙂 !

 14. Neelke schreef:

  Wat jammer dat het bloggerswereldje ook zo kan werken. Ik heb er zelf nog geen ervaring mee, ik ben blijkbaar niet interessant of groot genoeg, maar dat kan me ook niet zo veel schelen. Dat mensen mijn blog lezen en ook een reactie geven vind ik al veel te leuk. Daar kan ik echt wel blij van worden.

  Maar ik kan me voorstellen dat je bedrijven niet zo snel serieus neemt, als je eerst nooit wat van ze terug hoorde. Toch moet je het ook maar gewoon zakelijk bekijken, zij zien blijkbaar het nut er niet van in om contact te houden met bloggers die voor hen niet interessant zijn. En dat is jammer, maar ook gewoon een kwestie van tijd = geld? Jammer wel van die bloggers, dat had ik niet verwacht. Ik heb ooit een keertje een mailtje geschreven naar Cynthia Schultz (misslipgloss) en van haar kreeg ik heel lief ook een mailtje terug. Maar zij is dan ook super lief.

 15. Blog & Beauty schreef:

  Ik ben ook een ‘kleine’ blogger, en krijg af en toe eens een aanbod voor een leuke samenwerking. Maar ik heb voor leuke samenwerkingen zelf ook zo nu en dan wat inzet moeten laten zien. Tuurlijk is het leuker als je gevraagd wordt, maar ik vind het vrij normaal om in het begin zelf de bedrijven aan te schrijven. Dat heb ik gedaan, en daar zijn leuke samenwerking uit voort gekomen. Met 1 bedrijf heb ik, nadat ik meer bezoekers aantallen had, opnieuw contact gezocht voor een samenwerking. In eerste instantie werd hier heel positief op gereageerd en wilde het bedrijf opnieuw met mij in zee gaan in de vorm van een leuke winactie voor mijn volgers. Geweldig toch zou je denken! Op 22 september kwam het bedrijf zelf met een voorstel, waarop ik terug gemaild had dat het wat mij betreft akkoord was. Vervolgens heb ik nooit meer wat van het bedrijf gehoord. Ik heb er nog een mail achteraan gestuurd, dat als zij in zee willen met de grotere blogs en afzien met een samenwerking met mij, dat dat ook prima is, maar dat ik daar wel graag bericht over krijg. NIETS! Ik vind het niet netjes. Ik ben klein, maar werk wel hard.

 16. Marjolein schreef:

  Op zich kijk ik hier niet heel gek van op. Ik denk dat als je als bedrijf heel veel benaderd wordt, je simpelweg gewoon niet de tijd hebt om iedereen te beantwoorden. Netjes is het natuurlijk niet. Maar ik merk zakelijk gezien (op kantoor dan) dat ik vaak ook dingen die voor mij niet interessant zijn ‘afhoud’. Neemt natuurlijk niet weg dat het niet netjes en leuk is. Maar toch wel een compliment dat ze je nu wel interessant vinden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.