Gaan we weer verbouwen?

verbouwen

Inmiddels wonen we bijna 5 jaar in dit huis en vanaf dat we hier wonen, weten we al dat we een keer een nieuwe keuken willen. Daar was geen haast bij, maar binnen een paar jaar willen we wel wat anders. Laatst hadden we het daar eens serieus over en toen kwam manlief opeens met het idee om het helemaal anders aan te pakken. Het idee is nu om ons huis eerst uit te bouwen en de keuken dan in de uitbouw te plaatsen.

Weer verbouwen?

Ik zal er heel eerlijk over zijn; verbouwen is niet mijn hobby. Ten eerste ben ik niet handig en ten tweede geeft het vreselijk veel rommel. Maar het eindresultaat zal waarschijnlijk erg mooi worden en dat is natuurlijk het belangrijkste.

Het idee is nu om zo’n 2,5 meter bij het huis aan te zetten, richting de tuin. De woonkamer wordt dan groter en we willen een open keuken. Nu is de keuken in een andere ruimte en die ruimte wordt dan een soort kantoor. Daar kan ik werken, de kinderen kunnen er in de toekomst huiswerk maken en we kunnen er wat speelgoed en andere spullen opruimen. Lekker multifunctioneel en het scheelt een heleboel rommel in de woonkamer.

Hoe pakken we dat aan?

Momenteel zijn we nog helemaal niet ver met het plan. We hebben het uitgetekend en gebrainstormd wat we willen, maar dat was het dan ook wel. Binnenkort moeten we eens gaan uitzoeken wat het ongeveer gaat kosten en hoe we dat gaan financieren. Gaan we sparen of gaan we een persoonlijke lening aanvragen? En waar sluiten we eventueel een lening voor verbouwing af? Ik heb er al een klein beetje informatie over opgezocht, maar voordat ik daar echt iets mee kan, moeten we eerst meer weten over de kosten.

Wanneer?

Als het aan manlief ligt, begint hij er meteen mee. Zelf wil ik liever eerst even goed uitzoeken wat we precies gaan doen en hoe we dat aanpakken. Ik zit al een beetje te kijken naar keukens, want eigenlijk weet ik helemaal niet wat voor keuken ik mooi vind. En ook niet onbelangrijk; ik wil een keuken met veel ruimte. De keuken die we nu hebben is niet helemaal ideaal ingedeeld, dus dat wil ik anders. Met drie kinderen heb je behoorlijk veel spullen en dan heb je ook veel opbergruimte nodig.

Indeling

Onze woonkamer zal dan een soort van L-vorm krijgen. In het nieuwe stukje woonkamer zal de keuken komen. Daar kijk je vanuit het grootste deel van de woonkamer dus niet meteen tegenaan, maar het is ook niet in een aparte ruimte. Ideaal, lijkt mij. De eethoek kan dan wat verder achterin de kamer, in de buurt van de keuken.

Onze woonkamer zal dan een stuk groter zijn en wat we daar precies mee gaan doen, weet ik eigenlijk niet helemaal. Het is niet mijn bedoeling om het helemaal vol te zetten, maar een half lege woonkamer is ook niet echt gezellig. Maar misschien moet ik dat eerst gewoon zien en bedenk ik dan wat ik ermee wil.

De plannen zijn er dus, maar hoe het er nou precies uit gaat zien, weet ik nog niet helemaal. Maar ik ga jullie natuurlijk op de hoogte houden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.