Getest: de Tie Dye set van Action

tie dye set Action

Toen ik laatst door de Action liep, viel mijn oog op een Tie Dye set. Nomi vindt Tie Dye kleding altijd heel erg leuk en ik dacht, dat moeten we samen gaan doen. Ik deed de set in mijn karretje en vervolgens kocht ik voor Nomi en Lenn een wit t-shirtje. Diezelfde avond gingen we het uitproberen en de shirts zijn ontzettend leuk geworden!

Tie Dye set van de Action

Toen ik Nomi en Lenn vertelde dat we Tie Dye shirtjes gingen maken, waren ze meteen helemaal enthousiast. Het liefst wilden ze er meteen mee beginnen, maar ik wilde eerst even uitzoeken hoe het precies moest. Verder vond ik het niet handig om dit te gaan doen met Elena erbij, dus ik vertelde Nomi en Lenn dat we het ’s avonds zouden gaan doen, nadat ik Elena naar bed had gebracht.

Wat zit erin?

tie-dye

In de set zitten 10 flesjes met verf, een heleboel elastiekjes en een gebruiksaanwijzing. Verder heb je een t-shirt nodig, of iets anders om te verven. In de flesjes zit een poeder, en daar hoef je alleen maar water aan toe te voegen. Vervolgens schud je het en dan is het klaar voor gebruik.

Aan de slag!

Het leek me verstandig dat de kinderen hun bovenkleding uitdeden, want de verf gaat natuurlijk niet meer uit je kleding. Ik legde vuilniszakken op de tafel, in de hoop dat er geen verf op de tafel zou komen. Vervolgens mochten ze een patroon kiezen en ze mochten kiezen welke kleuren ze wilden gebruiken. En toen konden ze lekker gaan verven.

tie dye 4

Nomi ging voor een ander patroontje en ik was meteen al heel erg benieuwd naar het resultaat, maar toen ze klaar waren moest de verf natuurlijk eerst nog zijn werk doen. Ik wikkelde het in plastic en zo lieten we het ’s nachts liggen. De volgende ochtend spoelde ik de shirts eerst uit onder de kraan, en toen konden we het resultaat zien.

Het resultaat

Toen Nomi en Lenn de shirtjes zagen, waren ze er meteen helemaal blij mee. ‘Mag ik hem aan?’ vroeg Lenn meteen. Ik wilde ze eerst nog even in de wasmachine doen, maar de dag daarna konden ze hun shirtjes showen op school. En ze waren helemaal trots op hun ‘zelfgemaakte’ shirtjes!

3 gedachten over “Getest: de Tie Dye set van Action

  1. annemieke schukkink schreef:

    Hoi Malou hier ook met de action tie dye verf bezig geweest met een kleinkind .wat een super verf de schirtjes zijn zo mooi geworden ze staan op mijn face book.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.