De ideale badkamer voor grote gezinnen

badkamer groot gezin

Als je een groot gezin hebt, is het handig dat je badkamer daar goed op ingericht is. Je badkamer hoeft niet perse heel groot te zijn, maar te klein is ook niet handig. Dan sta je elkaar waarschijnlijk regelmatig in de weg en dat wekt weer ergernissen op waar niemand op zit te wachten. Vandaag deel ik wat tips met jullie over een ideale badkamer voor een groot gezin.

De meeste mensen hebben niet de mogelijkheid om hun oorspronkelijke badkamer veel groter te maken. En een praktische complete badkamer voor een groot gezin hoeft ook niet perse heel groot te zijn. Wat veel belangrijker is, is de indeling. Twijfel je over welke indeling wil? Dan kun je eerst je badkamer ontwerpen online in 3D, zodat je precies kunt zien hoe het eruit zal gaan zien.

Bad en/of douche?

Een bad is ontzettend leuk voor kinderen (en je kunt er zelf ook heerlijk ontspannen), maar niet iedereen heeft ruimte voor een bad én een douche. Je kunt ervoor kiezen om alleen een douche te nemen, maar je kunt ook besluiten om te gaan voor een bad waarin je ook kunt douchen. Wat je ook kiest; let erop dat je genoeg ruimte hebt. Mijn kinderen douchen vaak samen, en dat gaat niet lukken in een hele kleine douche.

Genoeg ruimte bij de wastafel

Jonge kinderen zijn nog niet zo lang bezig bij de wastafel, maar als ze een stukje ouder worden, verandert dat waarschijnlijk wel. Nomi is nu 7 jaar en zij kan nu al een hele tijd voor de spiegel staan. Ze doet vaak zelf haar haar, vervolgens staat ze nog een tijdje naar zichzelf te kijken, dan probeert ze stiekem make-up op te doen in de hoop dat ik dat niet zie… Dus dat belooft nog wat voor wanneer ze een tiener is. En als ik nog verder in de toekomst kijk, hebben we straks drie tieners in huis die waarschijnlijk alle drie de nodige tijd voor de spiegel zullen besteden.

Een ruime wastafel is dan handig, en het is dan ook ideaal om twee wasbakken te hebben. Ik kom uit een gezin van vier en wij hadden twee wastafels, wat heel erg handig was. Dus met ons gezin van vijf zou dat ook perfect zijn.

Opbergruimte

Met veel mensen in huis heb je ook veel opbergruimte nodig. Niet iedereen zal dezelfde verzorgingsproducten willen gebruiken en waarschijnlijk heb je ook wel een voorraadje shampoo, douchegel, tandpasta, et cetera in huis wat je ergens moet opbergen. En wat dacht je van de handdoeken? Met een groot gezin zullen er wekelijks een heleboel handdoeken worden gebruikt, dus ook daar heb je voldoende opbergruimte voor nodig.

Handige badkameraccessoires

Je hoeft al die handdoeken niet perse in een kastje te stoppen. Je kunt het kastje ook vrij houden voor andere spullen en de handdoeken opbergen in een leuk rekje. En als ze gebruikt zijn, gooi je ze in een ruime wasmand, want met drie kinderen in huis heb je een hoeveelheid was waar je u tegen zegt.

Om de wastafel netjes te houden, kun je daar wat dingen als mandjes of kleine kastjes neerzetten. Zelf heb ik een klein ladekastje op de wastafel staan waar onder andere haarknipjes en elastiekjes inzitten, want anders liggen ze overal en nergens. Een houder voor de tandenborstels is ook altijd handig, anders vind je de tandenborstels ook op de raarste plaatsen terug!

Wat vind jij belangrijk bij een gezinsbadkamer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.