Puddle Jumper versus de AliExpress variant

puddle jumper

Na een paar keer opblaasbare zwembandjes gebruikt te hebben, was ik ze al behoorlijk zat. Ze bleven niet goed zitten, Nomi bleef eraan trekken en ik ging op zoek naar iets anders. Daarom kocht ik vorige zomer zwembandjes van Puddle Jumper. Die hoef je niet op te blazen en ze ondersteunen naast de armen ook de borst. Dat leek me ideaal!

Puddle jumper

Sevylor Zwemvest

Vorige zomer probeerden we de Puddle Jumper uit en het was een groot succes. Nomi vond het veel fijner dan bandjes en het bleef perfect zitten. Wat een uitkomst!

Oh nee, bandjes kwijt!

Maar toen we afgelopen winter een keer wilden gaan zwemmen, konden we de Puddle Jumper nergens meer vinden. Ik heb het hele huis doorzocht, in de caravan gekeken, zelfs mijn ouders gevraagd of hij bij hen lag… Maar nee, hij was spoorloos. Toen ik op zoek ging naar een nieuwe, kwam ik erachter dat AliExpress soortgelijke zwembandjes verkoopt.

De zwembandjes van AliExpress

Ik moet toegeven dat ik wel even twijfelde of ik ze wel moest bestellen. Zijn ze wel net zo veilig als de Puddle Jumper? Wordt dit geen miskoop? Ik besloot het toch maar te proberen, want ze zijn een stuk goedkoper dan de Puddle Jumpers.

aliexpress

Ze waren al vrij snel binnen en Nomi ging ermee zwemmen. Natuurlijk blijf ik altijd dichtbij haar, maar het lukte haar heel goed om er zelf mee te ‘zwemmen’. Dat leert ze met peuterzwemmen, daardoor kan ze al best veel in het water. Wat aan de andere kant ook wel gevaarlijk is, ze denkt namelijk dat ze al kan zwemmen.

Ah, dus daar waren ze!

zwembandjes

Toen we deze lente weer naar de caravan gingen, kwam ik opeens de Puddle Jumper weer tegen. Onderin een kast, en blijkbaar hebben we er overheen gekeken. Nou ja, nu hadden we er eentje extra. Want ondertussen had ik op AliExpress ook al bandjes voor Lenn besteld. Op deze foto zie je hoe ze vast zitten. De bandjes van AliExpress zitten precies hetzelfde.

Toen was ik wel benieuwd of ik verschil zou merken. Nomi ging het zwembad in met de Puddle Jumper en ze zwom weer vrolijk rond. Ze blijft met beide bandjes perfect boven water en ze trappelt het hele zwembad door.

verplicht

Ook Lenn heeft zwembandjes van AliExpress. Ze zijn hem eigenlijk nog iets te groot, maar het kan net.

Verschil?

Ik zat na te denken over de verschillen, maar die kan ik eigenlijk niet vinden. AliExpress heeft de bandjes gewoon leuk nagemaakt en ze werken even goed. De reden waarom ik voor Lenn ook bandjes bij AliExpress heb besteld, is de prijs.

De Puddle Jumpers kosten bij Bol.com € 22,95 en op AliExpress betaal je iets minder dan € 10,00 (maar die prijs verschilt wel eens). Ik bestelde ze via deze link.

Welke zwembandjes gebruiken jullie?

3 gedachten over “Puddle Jumper versus de AliExpress variant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.