Gezinsuitbreiding!

gezinsuitbreiding

Een paar weken geleden besloten we om er een kitten bij te nemen. We gingen eerst nog naar de camping, dus het was niet handig om meteen een kitten op te halen. Daarom maakten we de keuze om na onze vakantie naar het asiel te gaan en een kitten te adopteren. Maandag was het zo ver, en we namen Pablo mee naar huis!

Terwijl we nog op de camping waren, gingen we al een keertje naar het asiel om even een kijkje te nemen. Ze hadden toen heel veel kittens, en er werd ons verteld dat er nog veel meer kittens binnen zouden komen. Het kostte moeite om geen kitten mee te nemen, maar een katje meenemen naar de camping was natuurlijk niet handig.

Terug van vakantie

Sinds vorige week zijn we terug van vakantie en konden we een kitten gaan uitzoeken. Maandag gingen we weer naar het asiel. Onze voorkeur ging eigenlijk uit naar een katje die andere kleuren zou hebben dan Guusje. Maar toen we het kamertje binnenkwamen, kwam er meteen een heel leuk rood met wit katertje naar ons toe. Lenn zat in de buggy en het katje sprong meteen bij hem op schoot. Daarna sprong hij in het bakje onder de buggy, en het was wel duidelijk dat hij graag meewilde.

Hij vond Nomi en mij ook heel leuk, en ik was meteen verliefd. ‘Deze lijkt wel Guusje mama! Deze mee naar huis?’ We keken nog even bij de andere katjes, maar geen van allen waren ze zo leuk als deze..

pablo

Hij maakte zelf ook wel duidelijk dat hij graag meewilde. Toen ik een ander katje aaide, kwam hij er meteen aan om ervoor te zorgen dat we hem niet zouden vergeten. Dit katje wilde heel graag met ons mee, en daar kon ik echt geen ‘nee’ tegen zeggen.

We maakten de papieren in orde, we haalden het reismandje uit de auto, en Pablo vond het geen probleem om erin te gaan. Toen we thuis kwamen kwam hij meteen uit het reismandje, en hij begon de woonkamer te ontdekken. Ook bij ons thuis was hij totaal niet bang. Hij keek overal, we kregen continu kopjes en het was duidelijk dat hij zich meteen op zijn gemak voelde.

Guusje

De ontmoeting met Guusje was best spannend. Guusje is in het begin nooit lief tegen andere katten, maar vaak komt dat na een tijdje wel goed. Guusje begon meteen te blazen en te grommen, maar meer dan dat deed ze niet. Pablo trok zich daar weinig van aan. Ondanks dat Pablo nog maar 15 weken is, schelen ze in grootte niet eens zo heel veel, dus ik denk dat Guusje ook niet zoveel durft bij hem. Ik denk dat het tussen Pablo en Guusje wel goed zal komen, volgens mij moet Guusje gewoon even wennen.

Pablo is geboren op 12 mei 2017, en het is een flinke kater. Hij is een stukje groter dan veel van zijn leeftijdsgenootjes, en volgens de verzorgers in het asiel zal hij vrij groot gaan worden. Zijn eetgedrag helpt daar ook wel bij, want hij eet hartstikke goed.

Verder doet Pablo het helemaal perfect. Hij is lekker aanhankelijk, is gek op spelen, en hij is gewoon hartstikke lief. Hij speelt ook heel leuk met Nomi en Lenn, dus ik denk dat we een hele goede keuze hebben gemaakt!

3 gedachten over “Gezinsuitbreiding!

  1. Sylvia schreef:

    Zo leuk! Wij willen eigenlijk ook nog een katje erbij. Onze kat is nu zo alleen na het overlijden vorig jaar van zijn vriendje. Echter voor ons op dit moment niet handig daar wel elke keer moeten verhuizen. Dus we moeten gewoon extra liefde geven?
    Sylvia onlangs geplaatst…En de bestemming is…?My Profile

  2. Olga // Daar Was Eens schreef:

    Wat fijn dat jullie voor een asielkat gekozen hebben. Deze tijd van het jaar doet vooral marktplaats goede zaken met iedereen die weer een nieuwe kat wil hebben. Heb in 2012 ook een kitten in het asiel opgehaald dat ik kort ervoor gevonden had buiten. Dat is inmiddels een halve pitbull geworden, maar van de daad heb ik geen spijt. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.