Handig; een planbord voor het hele gezin!

familieplanner

Met drie kinderen en twee volwassenen in huis is het soms wel eens lastig om bij te houden wat er allemaal op de planning staat. Sporten, afspraken op school, studiedagen, et cetera… Je kent het wel. En je wil het overzicht natuurlijk niet kwijt raken. Daarom is een planbord voor het hele gezin ontzettend handig, zo kun je in een oogopslag zien wat er die week allemaal moet gebeuren en vergeet je niks meer! In dit artikel lees je er meer over.

Een planbord voor het hele gezin

wiredesign

Dit planbord komt van Wiredesign.nl en je kunt hem helemaal zelf samenstellen. Je kiest zelf de kleuren, het lettertype, het aantal personen, de grootte, het bovenschrift, de titels en de namen. Ik koos ervoor om er ‘Gezellige chaos’ boven te zetten, want dat past wel bij ons gezin en ik vond het leuk klinken. Naast de planning zelf heb ik ook gekozen voor een kolom voor de boodschappen en een to do lijstje.

Het gebruik

planbord

De keuken is wat mij betreft de perfecte plek voor een planbord en daarom besloten we hem op de keukendeur te hangen. De montage was zo klaar en is niet ingewikkeld; je plaatst de planner met de zijde waar de folie op zit tegen de muur en je tekent de gaten af. Vervolgens boor je gaten van 5 mm, je drukt de plug in het gat en dan schroef je het onderste deel van de afstandhouders aan de muur. En dan verwijder je de folie en je schroeft het planbord met het bovenste gedeelte van de afstandhouders aan de muur.

Toen het planbord hing, wilden de kinderen er natuurlijk meteen op tekenen een schrijven. Het planbord werd versierd met een hartje en Nomi schreef op welke boodschappen ze wilde hebben (en dat waren natuurlijk alleen maar lekkere dingen).

Een handig overzicht

Even later heb ik alle onzin eraf gehaald en heb ik de planning van de komende week opgeschreven. En het werkt echt ontzettend handig! Ik heb me voorgenomen om iedere zondag het planbord in te vullen en tot nu toe bevalt me dat heel erg goed. Zo heb je meteen een handig overzicht van de hele week en vergeet je niks meer. Laatst stond ik bijna op het schoolplein terwijl er een studiedag was, maar gelukkig las ik op tijd een reminder in de klassenapp, want anders was ik het echt vergeten. Dat zal me nu niet meer zo snel overkomen.

Boodschappen

‘Als je boodschappen gaat doen, wil je dan even kaas meenemen?’, vroeg manlief laatst. De dag erna deed ik boodschappen en drie keer raden wat ik vergat… Juist, kaas. Dus als iemand nu iets wil hebben van de supermarkt, schrijf ik dat meteen even op. Als er veel opstaat maak ik er een foto van, zodat ik in de supermarkt mijn boodschappenlijstje kan zien en ik niks meer vergeet. Ook weer hartstikke handig!

To do lijstje

En als laatste heeft ons planbord een to do lijstje. Daar schreef ik laatst bijvoorbeeld op dat Nomi moest leren voor de taaltoets die ze de week erna had. Dat is een handige reminder, want de kans dat ze uit zichzelf gaat leren is niet zo heel groot. Maar je kunt het to do lijstje natuurlijk voor van alles en nog wat gebruiken!

En goed om te weten; met de kortingscode Malou10 krijg je 10% korting op je bestelling!

Maak jij gebruik van een planbord?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.