Help, mieren in de tuin en in huis!

mieren

Even een totaal ander onderwerp dan dat jullie van me gewend zijn, maar ik wil het toch even met jullie delen. Want ik ben vast niet de enige met dit probleem. Een tijdje geleden hadden we regelmatig een paar mieren in huis. Telkens liepen ze over de vensterbank en als ik ze weghaalde, kwamen er al snel andere mieren terug. Niet zo’n heel groot probleem, totdat het er meer werden. En met meer bedoel ik ook echt meer. Binnen een paar uur zaten er ongelooflijk veel mieren in huis. Echt wel een paar honderd. Ze zaten onder de televisiekast en ik schrok me dood!

Mieren in huis

Nomi en Lenn eten wel eens een koekje bij de televisie. En daar kruimelen ze natuurlijk ook wel eens mee. Ik stofzuig meestal meerdere keren per dag, maar blijkbaar was er onder de televisiekast wat blijven liggen en ik denk dat dat de mieren aantrok. ’s Ochtends was er nog geen mier te bekennen, en 2 uur later zag het er zwart van de mieren! Gatver!

Toen moest er wel echt iets gebeuren

stoepkrijt

Mieren komen natuurlijk van buiten. Ik heb de mieren eerst binnen weggehaald en toen ben ik buiten gaan kijken waar ze vandaan kwamen. En ik had geen idee! Op internet zocht ik wat ik er tegen kon doen. Een streep trekken met stoepkrijt schijnt te helpen, en het schijnt dat mieren niet van de geur van schoonmaakazijn houden. Ik probeerde het allebei, maar toch hadden we telkens weer een paar mieren in huis… Nomi vond het ook maar niks en als ze een mier zag lopen riep ze meteen ‘Mama er is weer een mier in huis! Haal hem weg!’.

Ecostyle mierenpoeder

mierenpoeder

Een paar dagen later kreeg ik, heel toevallig, een berichtje van Ecostyle met de vraag of ik één van hun producten wilde uitproberen. Yes, please! Natuurlijk koos ik voor hun mierenpoeder.  Dit is 100% natuurlijk en het product wordt snel afgebroken in de natuur. Je kunt het strooien of je verdunt het met water, waarna je het in het mierennest kunt gieten.

mieren in huis

Ik probeerde het eerst te strooien, maar dan blijft het natuurlijk voor het grootste deel op de tegels liggen. Daarom heb ik toch maar een gieter gepakt. Je mengt dan 2 eetlepels mierenpoeder met een liter water. Het water bereikt het mierennest veel makkelijker. Toen was het afwachten, en hopen dat de mieren niet meer terug zouden komen. Want echt, al die mieren in huis was wel heel erg smerig…

Het resultaat

mierennest

En sindsdien heb ik geen mieren meer gezien in huis! Daar was ik natuurlijk heel erg blij mee. Voor de zekerheid heb ik een paar dagen later nog een keer een gietertje gevuld met water en mierenpoeder. Beter even het zekere voor het onzekere, want ik wil écht geen mieren meer in huis. En gelukkig zijn ze niet meer teruggekomen!

Meer informatie over dit mierenpoeder en de verkooppunten vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.