Help, mijn dreumes heeft geen ritme meer

dreumes heeft geen ritme

Het is dinsdagochtend, 10.15 uur en ik zit achter de computer een blogje te typen. Nu zul je je misschien afvragen of ik op dit tijdstip niet lekker met Nomi aan het spelen ben, maar nee. Want Nomi slaapt. Om 10.15 uur? Ja, om 10.15 uur. Nomi heeft namelijk totaal geen ritme meer.

Nou had ze nooit echt een strak ritme. Nomi zat de laatste tijd een beetje tussen 2 en 1 slaapjes in. Als ze vroeg wakker was, was ze vaak vroeg weer moe en dan deed ze aan het einde van de middag nog een slaapje. Als ze uitsliep, ging ze na de lunch naar bed en dan hield ze het wel vol tot 18.30 a 19.00 uur.

Geen ritme meer!

Maar sinds vorige week is het opeens helemaal anders. Nomi zat rond 11.00 uur te gapen en ik bracht haar naar bed. Normaal gesproken gaat ze dan gewoon slapen. Soms kletst ze eerst nog eventjes, maar dat duurt eigenlijk nooit echt lang. Maar nu wel. Ze heeft zeker een uur liggen kletsen en tussendoor ben ik 2 keer bij haar gaan kijken. Als ze niet gaat slapen, heeft ze vaak een vieze luier en ik kan me voorstellen dat dat niet zo fijn is. Maar dat was niet het geval.

Na ruim een uur begon ze te jammeren en toen heb ik haar maar uit bed gehaald om een boterham te eten. Ze had sinds haar fruithap niks meer gegeten dus ik dacht, misschien heeft ze honger. Ze at twee boterhammen, we lazen samen een boekje en daarna bracht ik haar weer naar bed. Weer had ze een goed gesprek met haar knuffels, maar uiteindelijk ging ze slapen. Niet lang, want een half uur later was ze weer wakker.

En dit ging dagenlang zo. Ze sliep hooguit een half uur op een dag en ondanks dat ze moe was, wilde ze absoluut niet slapen. Er is niks raars gebeurd ofzo, dus ik heb geen flauw idee hoe dit kwam.

Vanochtend was het dus anders. Ze was om 7 uur wakker en ze lag een beetje te kletsen. Ik heb haar eventjes laten liggen, want soms valt ze dan weer in slaap. Deze keer niet en na een tijdje haalde ik haar uit bed. Om 10 uur was ze alweer moe en bracht ik haar naar bed. En ik was stom verbaasd dat ze meteen ging slapen.

Is jouw kind zijn of haar ritme wel eens helemaal kwijt geweest?

12 gedachten over “Help, mijn dreumes heeft geen ritme meer

 1. Olga schreef:

  Ja, het verandert hier wel van week na week. Soms 2 keer slapen, maar vaak maar 1 keer en dan een tweede keer als ik buiten ga wandelen. En de ene keer is het slapen om half 8, en dan 2 weken om half 11. Dus daar kan ik ook niet echt een ritme in ontdekken :’)

 2. Wilma schreef:

  Yarah heeft ook even helemaal geen ritme meer en elke dag is anders. Soms lijkt ze heel moe en dan breng ik haar wel drie keer opnieuw naar bed, maar slapen ho maar 😉

 3. Mathiske's mama blog schreef:

  Ik denk dat het in de lucht zit ofzo, hier ook sinds het weekend weer. Heel vervelend, snachts ook in een keer weer wakker, en die korte slaapjes vind ik ook vermoeiend. Voor je iets gedaan hebt is ze al weer wakker. Het gaat vast vanzelf weer over. Maar tot die tijd. …

 4. Elisabeth schreef:

  Jim heeft het ook wel eens. Vooral als hij zich niet zo lekker voelt. Ik merk wel dat hij nog meer uit zijn ritme raakt als we aan zijn verschuivingen toe gaan geven. Als hij dus moe is rond 10 of 11 uur, wacht ik toch tot het ten minste half 12 is, anders klopt er niks meer van zijn ritme de rest van de dag.

 5. Nicoline schreef:

  Hier precies hetzelfde. Elisa is nu bijna 14 maanden en elke dag is anders met ritme en slaapjes. Ik laat haar maar gewoon aangeven wanneer ze echt moe is en doe haar dan naar bed. Moet haar er soms ook hewoon weer uithalen omdat ze niet slaapt. Heel vreemd en best lastig plannen.

 6. Gwen schreef:

  Hier is nooit een ritme geweest. Quinn sliep vanaf een maand of 4/5 maar 1x per dag en dat is nog steeds zo. Soms al iom 11 uur, soms pas om 13 uur. Geen touw aan vast te knopen, behalve dat 2x slapen een drama oplevert. Ik vind het prima, volg haar wel.

 7. Feline schreef:

  Oh ja mijn zoontje nu 1, 5 jaar oud is de laatste weken ook zijn ritme kwijt. Hij was net een beetje over naar 1 dutje en dat leek goed te gaan. Maar dan heeft hij slechte nachten waardoor hij opeens veel vroeger moe is en twee halve dutjes doet op een dag of is hij vroeg wakker met het zelfde gevolg. Ik weet het niet meer. De laatste dagen probeer ik hem weer te laten wennen aan 1 dutje en dit gaat gelukkig weer de goede kant op. Het blijft lastig die slaapjes 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.