Hoera! Elena is 1 jaar!

1 jaar

Hiep hiep hoera, vandaag is Elena jarig! Of ‘ki ki, ja!’ zoals ze zelf zegt als ze probeert om ‘hiep hiep hoera’ na te zeggen. Vandaag is Elena officieel geen baby meer, maar een dreumes. Maar ik heb zo’n vermoeden dat ik haar nog een hele tijd een baby blijf noemen haha! In dit artikel klets ik jullie weer even bij over haar en vertel ik wat meer over haar verjaardag.

Een jaar geleden

Het is alweer een jaar geleden dat Elena werd geboren door middel van een geplande keizersnede. Aan de ene kant lijkt het gisteren, aan de andere kant ook al jaren geleden. Wat een bijzondere dag was dat. Het mooiste moment van die dag was toch wel het moment dat ze bij me gelegd werd. Elena had wat opstartprobleempjes door veel vocht in haar longen, en er was even sprake van dat ze naar de kinderafdeling moest. En wat ben je dan blij dat er opeens gezegd wordt dat ze tóch gewoon bij je mag blijven!

Een ander mooi moment was de eerste ontmoeting tussen Nomi, Lenn en Elena. Nomi vond dat best spannend, maar een dag later leek ze al helemaal gewend te zijn aan haar zusje. Lenn vond het vanaf het eerste moment heel normaal dat hij er een zusje bij had en het eerste wat hij zei was ‘Oh kijk nou, baby! Hai baby! Baby aaien?’.

Eerste verjaardag

En nu is ze dus een jaar! Aan de ene kant lijkt ze nog echt een baby’tje, aan de andere kant kletst ze als een echte dreumes. Ik vertelde jullie laatst al over haar eerste woordjes en daar komen er telkens weer een paar bij. Maar als ze niet aan het kletsen is, lijkt ze vaak nog zo lekker klein. Ze tijgert nog door de kamer (terwijl ze wel kán kruipen, maar ze tijgert liever) en ze doet nog weinig pogingen om te gaan staan. Ze begint wel overal op te klimmen, waardoor niks in huis meer veilig is. Maar rechtop gaan staan of stapjes zetten is voorlopig echt nog niet aan de orde.

Vandaag is ze dus jarig, maar we vieren het zaterdag pas. Elena snapt zelf natuurlijk nog helemaal niet dat ze jarig is en woensdag is ook geen handige dag om het te vieren. Nomi moet naar school, Lenn gaat peuterzwemmen, Bart moet werken… Dus zaterdag maken we er een gezellige dag van, en komen er wat mensen langs. En ondertussen denk ik vandaag nog even lekker terug aan de dag dat Elena geboren werd!

2 gedachten over “Hoera! Elena is 1 jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.