Hoe kies je de juiste tv meubels? Met deze tips wordt het een eitje!

tv meubel

Gastartikel – Je zit er de hele tijd naar te kijken, dus geen wonder dat je goed na wil denken over de keuze: je tv meubel. Een tv meubel heeft zo’n dominante plek in je huis dat het jammer is wanneer je er niet honderd procent tevreden mee bent. Dat vraagt om een beetje aandacht. Tv meubels kiezen wordt echter een eitje met deze tips.

Houd er rekening mee: de keuze voor een interieur is een persoonlijke. Niets dat je hier leest is verplicht of heilig. Het is belangrijk om dicht bij jezelf te blijven en met deze tips wordt dat makkelijker. Zo kun je het tv meubel van je dromen vinden!

Realistisch over de ruimte

Voor je een tv meubel gaat uitkiezen, moet je kijken naar de ruimte waar het meubel komt te staan. Hoe groot is je kamer? Hoe ver staat het meubel van de bank? Hoe diep en hoog mag het dus zijn? Welke andere meubels staan er omheen die de ruimte van je tv meubel wellicht beperken?

Een groot tv meubel met zijkasten en lades voor al je spullen is misschien fijn in theorie, maar denk goed na of het ook echt past in jouw kamer. Het is niet fijn als je thuis komt met een meubel dat eigenlijk helemaal niet past. Ben realistisch over hoe je kamer eruit ziet en welke concessies je eventueel moet doen. Dat geldt overigens ook andersom: een klein, klassiek tv meubel kan veel te klein zijn voor een grote televisie in een grote kamer.

Bedenk hoe je leeft

Het tv meubel pas je bovendien aan op hoe je leeft. Dat wil zeggen: een zwevend tv meubel is misschien niet je eerste keuze, maar het is heel fijn als je aan het schoonmaken bent. Je kunt zo onder het meubel door met een stofzuiger of dweil. Ben jij dus iemand die graag snel schoonmaakt? Dan is dit het meubel voor jou.

Dat geldt ook voor de kastruimte in je tv meubel. Vind je het fijn als de kasten open zijn, of ben je juist iemand die spullen graag netjes opbergt zodat ze niet zichtbaar zijn? In dat laatste geval is een meubel met deurtjes of laden een aanrader. Werk alle kabels en andere spullen netjes weg zodat je niet dat rommelige aangezicht hebt.

Bezoek showrooms

Die mooie industriële kast is in het echt toch misschien iets groter en ruwer dan je had gedacht. Of die witte lak is wel erg glanzend. Als je een tv meubel uitzoekt is het fijn om deze ook even in het echt te kunnen bekijken. Dat betekent dat een showroom bezoeken een goed idee is. Of bestel van een winkel met een retourgarantie of een aantal dagen probeertijd. Zo voorkom je miskopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.