Hoe zorg ik voor een duurzaam interieur?

bamboe

Gastartikel – Het is niet alleen goed voor jou en je portemonnee om energiezuinig te leven, maar ook voor de aarde. Mensen laten het vaak links liggen omdat ze denken dat duurzaam wonen een flinke investering vergt, maar dit is totaal niet het geval. Door duurzame materialen in je interieur terug te laten komen bespaar je al snel op de energiekosten. Hieronder zijn een aantal tips te vinden om jouw interieur duurzaam te maken, zodat je iets terug kan doen voor de aarde.


Maak gebruik van bamboe

Tegenwoordig zie je het steeds vaker: steigerhout. Steigerhouten tafels, stoelen, banken en salontafels. Perfect te gebruiken voor buiten en binnen en het geeft een stijlvolle uitstraling aan jouw woning. Helaas is het wel het geval dat steigerhout schaars dreigt te worden, omdat het zo hot is. Om toch deze stijl terug te laten komen in huis is bamboe een goed alternatief. Er groeit namelijk erg veel bamboe en bamboe is in huis te gebruiken omdat het geen pesticiden vergt.

Elektrische apparaten

Hoe vaak vergeten we niet een lichtje uit te doen. Dit overkomt veel mensen en dit zorgt voor onnodig energieverbruik. Door hierop te letten bespaar je veel kosten op de elektriciteitrekening en mag ik je met trots vertellen dat ook jij op deze manier een duurzame lifestyle ontwikkelt. Een handige en gemakkelijke tip is om de elektrische apparaten aan te sluiten aan een stekkerblok met een timer. Zo gaan de lampen op een vaste tijd aan, zodat je niet in het donker thuis hoeft te komen en wel aan de aarde denkt. Tegenwoordig zijn er ook erg veel leuke gadgets die je helpen herinneren aan een duurzaam interieur. Download handige apps waarmee je met één druk op de knop alles kan bedienen in huis.

lampen

Duurzaam interieur! Duurzaam bestraten?

Gaan deze tips je helpen bij een duurzaam interieur? Dan ben je natuurlijk nog niet klaar, want een duurzame tuin is tegenwoordig ook helemaal trending. Bij het vernieuwen van de tuin is een duurzame tip om de tegels om te draaien in plaats van de tegels te vernieuwen. Op deze manier ontstaat er toch een nieuw, fris resultaat en het scheelt je ook nog in de kosten. Om ook te besparen op een stratenmaker, is het mogelijk om deze klus zelf uit te voeren. Want wat kost een stratenmaker eigenlijk? De prijzen zijn afhankelijk van de oppervlakte en jouw wensen. De kosten van een stratenmaker liggen tussen de € 30 en € 60 per uur.

Ben je aan het denken gezet door het lezen van dit artikel? Wil jij ook denken aan het milieu en duurzaam leven? Kijk naar alle mogelijkheden en kies handelingen die het beste bij jouw woning passen. Ben je zelf niet handig en wil je projecten overlaten aan een specialist? Door prijzen te vergelijken kan je kijken welke specialist het beste aan jouw wensen voldoet en mogelijk bespaar je hierdoor ook nog eens op de totale kosten. Ik ben erg benieuwd hoe jij ervoor zorgt om een duurzame lifestyle te ontwikkelen dus laat het me weten.

Een gedachte over “Hoe zorg ik voor een duurzaam interieur?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.