In 2016 wil ik…

2016

Eigenlijk ben ik niet zo van de goede voornemens, maar ik vind het toch wel leuk om een lijstje te maken met dingen die ik dit jaar graag wil gaan doen. Vorig jaar deed ik het ook en gisteren kon je lezen dat lang niet alles gelukt is, maar ik probeer het gewoon nog een keer. De volgende dingen wil ik graag doen in 2016:

Persoonlijk:

 • Genieten van mijn zwangerschap en het moederschap.
 • Geen energie meer steken in mensen die dat niet verdienen.
 • Een 10 dagen pakket maken voor Nomi, voor als de baby is geboren.
 • Regelmatig als gezin iets leuks doen.
 • Naar de kinderboerderij.
 • Naar de dierentuin.
 • Naar de speeltuin.

Ons nieuwe huis:

 • Verhuizen (moet lukken, aangezien we in februari de sleutel krijgen).
 • Spullen die we nooit gebruiken niet mee verhuizen.
 • Ons nieuwe huis netter houden dan dit huis nu is.

Blog:

 • Minimaal 365 artikelen online zetten.
 • Leren om voorruit te werken (jup, never ending story).
 • Video’s opnemen.
 • 15.000 unieke bezoekers per maand op mijn blog krijgen.
 • Zo nu en dan een recept online zetten.

Wat zijn jouw doelen voor 2016?

14 gedachten over “In 2016 wil ik…

 1. marjon schreef:

  Ik heb nog geen echt doelen. Ik ga er eens over nadenken 😉
  Die van jouw zijn denk ik wel haalbare doelen en dat is wel realistisch.

  • Malou schreef:

   Een pakket (mand, doos, o.i.d.) met 10 cadeautjes, waarvan je er iedere dag 1 mag open maken. Ik kreeg 2 keer een 10 dagen pakket toen Nomi werd geboren, en het leek me leuk om het voor Nomi ook te maken als ze een broertje of zusje krijgt. Zo krijgt zij ook cadeautjes 🙂

 2. Mathiske schreef:

  Mooie doelen! Ik heb die van mij ook niet online gezet. Ben zo benieuwd wat 2016 ons gaat brengen. Heel bijzonder dat je weer een kindje krijgt! Ik kijk uit naar je blogs!

 3. Rianna schreef:

  Misschien een leuk voornemen voor dit jaar of misschien voor volgend jaar.
  Recepten van lezers uitproberen?

  Blijf bloggen.
  Vind het super leuk om te lezen.

  Gr Rianna

 4. Laeticia schreef:

  2015 -> 2016 nieuwheid

  Vandaag heb ik eens stil gestaan bij wat ik dit jaar zo allemaal heb beleefd. Was het een jaar om trots op te zijn? Was het een jaar met veel vreugde? Heb ik veel bereikt?
  Deze vragen spookten vandaag door mijn hoofd.

  Wel het was een zeer bewogen jaar met wat ups en downs, maar dat heb je in ieder jaar. Toch heb ik er wat hoogte punten uitgehaald en er wat bij stilgestaan.

  Toen ik dit wilde gaan doen besefte ik dat ik al eens redelijk goed moest gaan nadenken over wat ik allemaal gedaan had dit jaar.

  Ergens waar ik toch wel trots op ben uit het voorbije jaar is dat ik na een hele aantal mooie maanden samen met Maxi als team te mogen beleven hem toch heb kunnen loslaten en hem gewoon hond wees laten zijn. Het was ook een zeer moeilijke pijnlijke periode. Veel momenten van huilen en haat. Want ik moest opnieuw mijn vrijheid afgeven het was terug een stap terug. Het voelde aan als falen voor me. Toch aan deze wat mooie maar toch donkere moment uit het jaar was er ook een mooie wending aan, via de pagina van Maxi heb ik Veleda leren kennen een zeer lieve dame met wat de zelfde situatie ze heeft ook een kanjer van een hond Marlon. Ze heeft me ook zoveel kracht om door te gaan waar ik haar zeer dankbaar voor ben.

  Wat ook een mooie wedding is geweest dit jaar is mijn kozen te hebben terug gevonden.

  Het hele mooi was de geboorte van Faith en Moefje te mogen live beleven vond dit zo een ervaring was echt mooi om te zien hoe Fleur ons vertrouwde met haar kittens. Ondertussen zijn het al wat tieners geworden.

  Heb ook eenzame pijnlijke dagen gehad dit jaar waar mijn handicap de bovenarm kreeg en waar ik niet veel kon aandoen. Had dagen dat ik van in de ochtend tot de avond tv keek. Het positieve eraan is dat ik bijna elke film gezien heb.

  Heb ook tijden beleefd waar ik me zoveel minder voelde dan mijn medemens. Dat ik me afhankelijke voelde in deze wereld. Maar ook tegelijkertijd onafhankelijk was naar deze wereld, want telkens opnieuw hielp ik mezelf er door heen. Er waren ook dagen van jalousie en gekwets, daar liet ik me soms ook door mee slepen. Tot er me iemand zei dat ik zo mooi getalenteerd ben dat ik me daar niets van moet aantrekken en gewoon mijn ding doen. Dat ben ik dan ook uiteindelijk gaan doen.

  De grootste wending van dit jaar was toch wel Zina. Zei is in mijn leven gekomen zeer onverwachts en ook wel in mijn moeilijkste periode. Een tijd waar ik toch wel wat met mijn emoties worstelde en het zelf niet goed meer wist. Toch zei mijn partner dat ze mijn leven een doel ging gaan geven en dat het wel goed ging komen. Tot op vandaag zijn z’n woorden waar. Zina heeft de pijn die ik toen voelde kunnen helen het wat dragelijker en minder moeilijk gemaakt. Ik kom terug buiten en geniet weer van de dingen om me heen. Toch telkens ik de deur achter ons dichtklap heb ik het er nog moeilijk mee dat Maxi achterblijft en niet altijd mee kan. Ik merk wel dat de band dat ik nu met Zina heb momenteel al sterker is dan wat ik ooit gehad heb met Maxi. En dat ze dingen uit haar zelf ook meer doet vb tijdens het wandelen zoekt ze ook echt contact.

  Om het nieuwe jaar te starten heb ik wat nieuwe voorwaarden voor me zelf opgesteld. Dingen die ik dit jaar wil waar maken. Het zal een jaar worden van Zina en me zelf. Een tijd van 365 dagen schrijven en doelen verwezenlijken. We hopen dat we een groot doel kunnen waarmaken en dat is een goed team worden.

  Heb namelijk ook een ZinaBucketlist opgemaakt. Hoe ik op dit idee gekomen ben? Wel ik wil uit ons leven samen het beste van het beste halen. Zei helpt me elke dag, elke seconde van haar leven waar ze kan. Dan is dit het minste wat ik kan terug doen.

  Momenteel zijn er 45 doelen dat ik samen met haar wil bereiken. Er zitten gemakkelijke tussen die zeer goed haalbaar zijn en er zitten er tussen die een hele klus zullen worden voor ons beiden. Het is niet iets dat in 1 jaar allemaal zal lukken maar ik hoop wel dat alles lukt tijdens onze levensweg samen als team!

  Bucketlijst
  Zina en Laeticia

  1 Schrijf reisverhaal
  2 Eiffeltoren bezoeken
  3 Fotoshoot op mooiste plaats in België of Frankrijk.
  4 Luchtballonvaart met zonsondergang
  5 Dagje bejaardentehuis
  6 Auditie doen voor iets
  7 Populaire blog hebben (5.000)
  8 Sport vinden voor beiden
  9 Boek schrijven
  10 een Jaar lang dagelijkse selfie
  11 Cesar Milan ontmoeten
  12 Naar Marokko gaan alle stadjes bezoeken
  13 Wat winnen
  14 Zina op surfboard
  15 dogmassage
  16 populairste hondenpark
  17 verjaardagsfeest Zina
  18 in de zee zwemmen
  19 op een kalender staan
  20 doggie picnick
  21 boottrip
  22 dog yoga
  23 hachi beeld bezoeken
  24 ijsje aan zee eten (ben & jerry)
  25 samen kreeft eten
  26 schilderij laten maken
  27 zwemmen in zwembad
  28 pootafdruk maken
  29 time square bezoeken
  30 hondenparty
  31 The bucketlist bekijken
  32 agility doen
  33 samen slapen
  34 roadtrip
  35 met dolfijnen zwemmen
  36 op cruise gaan
  37 video maken van op Zina’s hoogte
  38 meedoen met groot hondenevenement
  39 luxe vriendelijk hondenhotel logeren
  40 een dagje doorbrengen bij het hondenleger
  41 in het Guinness Book of World Records staan
  42 op tv komen in een show
  43 Zina wordt model voor boekjes
  44 dog owners over heel de wereld kennen en ze ontmoeten
  45 op romantisch etentje gaan

  Zo dit is wat we allemaal graag samen willen bereiken.

  Op een nieuw jaar!

  Zina en Laeticia

 5. Saskia schreef:

  Wat een leuke lijst met doelen. Ik heb deze eigenlijk nog niet gemaakt. Ja wil wel wat kilootjes kwijt. Maar misschien wel leuk om ook een lijstje te gaan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.