Tag; 10 keer ontzwangeren

ontzwangeren

Na negen maanden zwangerschap, ben je negen maanden aan het ontzwangeren. Ik ben inmiddels ontzwangerd, en daarom leek het me leuk om deze tag in te vullen. Ik kwam hem tegen op de blog van Patricia, en de tag is bedacht door Sheila.

Hoe lang is het geleden dat jouw kindje geboren is?

Nomi wordt in november 3, en Lenn is in juli 1 geworden. Inmiddels ben ik dus ruim 13 maanden niet meer zwanger.

Is jouw kraamweek gelopen zoals je had gehoopt of verwacht?

Nee, beide keren niet. Bij Nomi was de kraamverzorgster ontzettend gefocust op Nomi’s gewicht en op het drinken, waardoor ik nauwelijks kon genieten. Lenn huilde vrij veel, later bleek hij koemelkallergie te hebben. Hij bleef spugen en huilen, dus ook die kraamweek was niet zoals ik het had gehoopt.

Waar had je in de ontzwangerperiode behoefte aan?

De ontzwangerperiode van Nomi ging vrij goed. Toen de kraamverzorgster weg was, kon ik steeds meer genieten. Bij Lenn had ik behoefte aan goede adviezen en beloftes die nagekomen zouden worden, vooral als het ging om de koemelkallergie en een verwijzing naar de kinderarts. Oh en tijd voor mezelf, want soms werd ik knettergek. Ik had vaker moeten vragen of iemand even op wilde passen, en ik had ook vaker even weg kunnen gaan als Bart thuis was. Waarom ik dat niet deed snap ik achteraf eigenlijk niet zo goed.

In welk opzicht ben je veranderd nu je moeder bent?

In heel veel opzichten. Mijn gezin komt op de eerste plaats, daarna komt de rest van de wereld wel. Mijn prioriteiten liggen nu heel anders.

Wat viel je zwaar in de periode van ontzwangeren?

Lenn, haha. Het klinkt heel slecht, maar ik vond zijn babytijd behoorlijk zwaar. Ik had de avonden niet meer voor mezelf, omdat hij iedere keer maar bleef huilen. Dan waren het krampen, dan had hij zijn hele bed weer onder gespuugd.. En hij was nauwelijks stil te krijgen.

Hoe combineer je je werk en het ouderschap en hoe ervaar je dat?

Ik werk niet buitenshuis, maar ik verdien soms wat bij met mijn blog. Dat is heel makkelijk te combineren. Nu ik dit typ, liggen Nomi en Lenn in bed. Dat zijn vaak de momenten waarop ik blog. En ik moet toegeven dat ik ook wel eens achter mijn computer kruip als Nomi en Lenn samen zitten te spelen, daar hebben ze mij vaak helemaal niet bij nodig.

Hoe ben je nu ten opzichte van je oude ik?

Verantwoordelijker, en ik heb andere prioriteiten. Ik denk dat dat voor de meeste moeders wel geldt, als je kinderen krijgt verandert er gewoon heel veel.

Hoe gaat het lichamelijk met je? 

Vrij goed eigenlijk. Ik heb nog best lang last gehad van bekkenpijn, maar dat wordt steeds minder. Ik kan nu flinke stukken lopen zonder dat ik er last van heb. Heel soms heb ik er nog wel eens last van, maar steeds minder vaak.

Wat is het meest veranderd in je leven sinds de geboorte van je kinderen?

Moeilijke vraag.. Eigenlijk is gewoon mijn hele leven veranderd. Soms vind ik het wel jammer dat ik niet meer altijd kan doen en laten wat ik wil, maar ik zou het moederschap voor geen goud willen missen.

Wat wilde je 9 maanden na de geboorte van je kindje gedaan of bereikt hebben?

Mijn zwangerschapskilo’s kwijt zijn.. Die zijn er na 13 maanden nog niet vanaf, maar daar ga ik nu écht iets aan doen!

Hoe heb jij het ontzwangeren ervaren?

3 gedachten over “Tag; 10 keer ontzwangeren

  1. Rachel schreef:

    Mijn jongste is nu 10 maanden. Ontzwangeren ging dit keer heel snel. Doordat ik met twee kleine knullen zo actief moest blijven zijn er geen extra kilo’s meer en mijn conditie is ook beter dan ervoor. De zwangerschapsdementie is overgegaan in mamadementie. Mijn jongste was een super makkelijke slaper, dus ik kon echt bijkomen in de nacht. Nadat ik over was gegaan op flesvoeding werd het nog eens makkelijker. Het ontzwangeren heb ik eigenlijk heel relaxt ervaren.
    Vervelend dat je nog steeds past kan hebben van bekkenpijn. Ik heb vaker gehoord dat dat nog lang kan zeuren.

  2. Sheila schreef:

    Wat leuk dat je deze tag hebt ingevuld! Ik ben nog aan het ontzwangeren en wilde graag lezen hoe anderen dat ervaren. Dus daarom de tag. Ik herken zeker wat je zegt dat je prioriteiten veranderen. En dat is maar goed ook. En het lijkt me ook zo zwaar als je een baby hebt die veel huilt. Is de bekkenpijn ondertussen minder?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.