Even bijkletsen over Nomi

nomi

Terwijl ik iedere maand een update schrijf over Elena, doe ik dat bijna nooit meer over Nomi en Lenn. Toen ze kleiner waren nog wel, want in het eerste jaar gaat de ontwikkeling wat sneller dan nu. Elena leert iedere maand van alles bij en bij Nomi en Lenn is dat toch anders. Maar ik vind dat het de hoogste tijd is om weer eens iets over ze te schrijven, en vandaag is Nomi aan de beurt!

School

Nomi zit nu ruim een jaar op de basisschool en ze gaat er met veel plezier naartoe. Ze heeft een aantal vriendinnetjes waar ze veel mee speelt en ook na schooltijd spelen ze wel eens bij elkaar. Momenteel speelt ze bijna alleen maar met meisjes, want ‘jongens zijn stom’. Op een paar uitzonderingen dan, want op sommige jongens is ze ‘verliefd’.

Nomi vindt het vooral erg leuk om werkjes te maken en nieuwe dingen te leren. Officieel zit ze nu in groep 1, maar ze doet bijna altijd mee met groep 2 omdat groep 1 volgens de juf echt te makkelijk is voor haar. Zelf vindt ze het ook erg leuk om met groep 2 mee te doen. Ze vindt de groep 1 werkjes zelf ook te makkelijk en ze heeft veel meer aansluiting met de kinderen uit groep 2 dan met de kinderen uit groep 1.

Zwemles

Het verhaal over Nomi’s zwemles kennen jullie misschien wel. We zijn laatst overgestapt en dat lijkt een hele goede keuze te zijn geweest. Nomi gaat er met plezier naartoe en volgens de zwemjuf doet ze het heel goed. Binnenkort is er een kijkles en ik ben heel benieuwd hoe ze nu zwemt!

Hoogsensitief

Zoals jullie misschien wel weten is Nomi hoogsensitief. Sinds we dat weten valt er veel op zijn plek, maar het kan soms best lastig zijn. Terwijl Nomi op school een heel makkelijk meisje is, is dat thuis wel eens anders. Ze komt regelmatig overprikkeld thuis en dan is ze op zijn zachtst gezegd niet te genieten. Het hoort bij de ontlading en ze kan er niks aan doen, maar het is wel eens lastig. Nomi weet zelf vaak ook niet wat ze dan wil en wat helpt om haar rustig te krijgen. Gelukkig duurt het meestal niet lang, en na een tijdje is ze dan wel weer rustig en gaat ze lekker spelen.

Momenteel hebben we ook vrij drukke weken, door het overstappen naar het andere zwembad. We moeten nu drie keer in de week om 5 uur ’s middags ergens zijn. Een keer naar ballet en twee keer naar zwemles. Dat is natuurlijk best veel, maar het leek ons toch de beste optie. Als we hadden geweten dat ze nu twee keer per week naar zwemles zou gaan, hadden we haar nog niet op ballet laten gaan. Maar goed, dit is natuurlijk maar tijdelijk, en doordat we nu geen zwemles meer hebben op zaterdag, hebben we wel lekker rustige weekenden.

Zelfstandig

Iets waar ik me wel eens over verbaas, is hoe zelfstandig Nomi al is. ’s Ochtends kleedt ze zichzelf aan, ze poetst zelf haar tanden (meestal poetsen we het nog wel even na), ze wil vaak zelf haar eten en drinken maken en ik hoor haar regelmatig zeggen dat ze het zelf wel kan. Hartstikke goed natuurlijk, en met drie kinderen in huis is het best handig dat Nomi al veel zelf kan. Verder leert ze zichzelf lezen en schrijven, ze leert zichzelf schaken door naar een film te kijken (Lang leve de koningin) en ze kan zichzelf heel goed vermaken.

Nomi is gek op knutselen en ze knutselt bijna iedere dag wel iets. Ook schrijven is iets wat ze heel leuk vindt en ze probeert steeds meer dingen te schrijven. Nomi heeft vrij veel uitdaging nodig, anders gaat ze zich vervelen en dan is ze niet te genieten. Gelukkig lukt het haar goed om zichzelf uit te dagen, of we doen even samen iets. Nomi is momenteel helemaal fan van schaken, en dat doen we regelmatig even samen.

Over het algemeen gaat het dus hartstikke goed met Nomi. De hoogsensitiviteit is niet altijd makkelijk, maar dat zal waarschijnlijk ook wel zo blijven. Maar verder is ze een hele lieve en vrolijke meid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.