Kijk, zie en benoem de wereld om je heen met Nijntje

nijntje aanwijsboek

‘Mama boekje Nijntje!’ hoorde ik Nomi roepen toen ze naar de salontafel liep. Ik had het boek daar neergelegd zonder er iets over te zeggen, om eens te kijken hoe snel het haar opviel dat er een nieuw boek lag. Nou, heel snel dus. ‘Nijntje da! Sok! Fiets! Bal!’. Het was al snel duidelijk dat het boek uitdaagt om dingen aan te wijzen en de plaatjes te benoemen. Nomi weet natuurlijk nog niet bij ieder plaatje welk woord erbij hoort, maar inmiddels heeft ze dankzij dit boek al wel een paar nieuwe woordjes geleerd.

nijntje-2

Het boek heeft verschillende thema’s, zoals ‘in de dierentuin’. Er staan verschillende plaatjes in en Nijntje komt vaak voor in het boek, wat de meeste kindjes natuurlijk erg leuk vinden. Onderaan de bladzijdes staan de woorden die bij de plaatjes horen, inclusief lidwoord. Erg handig voor mensen waarvan Nederlands niet de eerste taal is.

nijntje-3

‘Is dat?’ hoorde ik regelmatig toen ik samen met Nomi het boekje aan het kijken was. Nomi is heel erg bezig met woordjes en ze wil bij alles weten hoe het heet. Sommige woordjes zegt ze meteen perfect na, andere woordjes zijn nog wat lastiger. Zo struikelt ze bijvoorbeeld behoorlijk over het woord rozijntjes haha. Maar de meeste woorden in dit boek gaan heel goed.

nijntje-4

Nomi kan zich ook heel goed zelf vermaken met het boek. Soms benoemt ze de woordjes, soms zit ze er gewoon in te bladeren. De bladzijdes zijn van karton, waardoor het boek ook heel geschikt is voor kindjes van Nomi’s leeftijd. Papieren bladzijdes worden hier nog wel eens dubbelgevouwen, maar dat gebeurt bij dit boek niet.

Wij zijn dus heel enthousiast over het Nijntje aanwijsboek, het is echt een aanrader. Hij kost
โ‚ฌ 12,50 en is onder andere te koop viaย Bol.com.

Dit boek heb ik gekregen. Meer informatie hierover vind je in mijn disclaimer.

6 gedachten over “Kijk, zie en benoem de wereld om je heen met Nijntje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.