Die koemelk..

koemelkallergie baby

In de tweede maandupdate die ik laatst online zette, kon je al lezen dat het hartstikke goed gaat met Lenn. Daarvoor had hij veel last van krampjes, spugen en huiduitslag en daarom dacht de kinderarts aan koemelkallergie. Ik ben toen gestopt met het eten en drinken van koemelk en het ging al snel veel beter met hem. Het kon natuurlijk toeval zijn, maar het verschil was wel heel groot. Om eens te kijken of hij echt reageert op koemelk, besloot ik eens iets te eten waar koemelk inzit.

Degenen die mij een beetje kennen zal het niks verbazen; ik koos voor pizza. Misschien niet heel handig, want in een pizza zitten zo’n 100 dingen waar Lenn op zou kunnen reageren. Maar ik dacht, als hij erop reageert is de kans groot dat hij een allergie heeft (en ik had ook best zin in die pizza). Stiekem hoopte ik natuurlijk dat hij er niet op zou reageren, dan zouden we namelijk heel veel dingen uit kunnen sluiten. Maar helaas..

’s Avonds kreeg Lenn wat krampjes. Dat huiltje had ik al een hele tijd niet meer gehoord, maar ik herkende het meteen. En ik had meteen spijt dat ik die pizza had gegeten. Ik had verwacht dat het een drama nacht zou worden, maar Lenn sliep hartstikke goed.

De volgende ochtend begonnen de krampjes weer en hij spuugde zijn hele bed onder. Hij bleef maar huilen en het lukte me zelfs niet om hem te voeden, hij was te overstuur om te drinken. Na even met hem rondgelopen te hebben hapte hij gelukkig wel aan. De rest van de ochtend heeft hij veel gehuild, hij gedroeg zich totaal anders dan de weken daarvoor. In de loop van de middag ging het wat beter, maar hij was echt nog niet zichzelf. Gelukkig ging het de volgende dag al een stuk beter.

Of het nou van die koemelk komt of toch iets ander weet ik niet. Door de krampjes, het spugen en de huiduitslag die hij eerst had, verdenk ik toch die koemelk. Om erachter te komen of hij echt reageert op koemelk moet ik eigenlijk een keer iets eten of drink waar alleen koemelk inzit, en geen andere dingen waar hij allergisch voor zou kunnen zijn. Nu zou je denken ‘drink dan een glas melk’, maar dat krijg ik echt niet weg. Ik ga nog wel iets bedenken, maar eigenlijk heb ik even geen zin meer om het te proberen. Ik vond het zo sneu voor hem, maar aan de andere kant is het natuurlijk wel goed om te weten waar hij nou precies op reageert.

Ik ben er dus nog niet helemaal over uit wat ik ga doen en ik ga er nog even over nadenken. Wat zou jij doen in deze situatie?

11 gedachten over “Die koemelk..

 1. Anouk schreef:

  Hoi Malou,
  Wij zitten in dezelfde situatie met onze dochter van 4,5 maand. Naast koemelk reageert ze op meer dingen en ik heb inmiddels veel uitgevonden door goed naar haar te kijken en te testen. Gisteren zijn we bij het Centrum voor Biologische geneeskunde in Eindhoven geweest. Dmv magnetische velden wordt gemeten of je kindje reageert op voedingsmiddelen. Het klinkt heel vaag, maar de lijst van de arts daar (oud-huisarts, geen ongeschoolde fantast) klopte precies met wat ik zelf had uitgedokterd. Ook kwamen er nog twee dingen bij die ik niet vaak eet. Het is een paar minuten, je kindje heeft geen pijn en je weet waar je aan toe bent. Bij mij vergoedt de verzekering het. Eindhoven is voor jou niet om de hoek, er zijn vast meer van dit soort centra in Nederland. Misschien iets voor jou?

 2. Ineke schreef:

  Mijn zoon van 1,5 heeft ook Koemelkallergie ( daarnaast ook nog ei allergie)
  Je kan idd yoghurt of optimelk proberen.
  Test het s morgens zodat je de hele dag kan kijken hoe lenn hier op reageert.
  Bioresonantie is ook een optie, ze kunnen kijken waar hij op reageert en ook proberen om hem er van af te helpen.
  Succes! Ben erg benieuwd wat de uitkomst is.

 3. Channah schreef:

  Wat lastig Malou! Ik zou inderdaad toch blijven uitproberen, en is er een mogelijkheid dat jullie in aanmerking komen voor een provocatietest in het ziekenhuis, of zit dat anders als je borstvoeding geeft? Ik hoop in ieder geval dat jullie snel de oorzaak vinden, dit is voor niemand leuk.

  • Malou schreef:

   Ja dat kan wel, maar kindjes hebben daar vaak heel veel last van. Ik heb het er met de kinderarts over gehad en hij zegt dat we beter kunnen wachten totdat hij iets ouder is, want het kan zijn dat hij er dan overheen is gegroeid en dat een test dan niet meer nodig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.