Wat heeft je kind allemaal nodig als hij of zij naar de basisschool gaat?

nodig basisschool

Aan het einde van deze maand gaat Nomi voor het eerst wennen op de basisschool. Het begin van een nieuwe fase en een spannende tijd! Als ze naar de basisschool gaat, heeft ze wat nieuwe spulletjes nodig. Ik ging op zoek naar wat ze nodig heeft en dat deel ik vandaag met jullie.

Een schooltas

Vrij voor de hand liggend; je kind heeft een schooltas nodig. Misschien heb je er al eentje voor de peuterspeelzaal. Die kun je natuurlijk blijven gebruiken, maar het is ook wel heel leuk om een nieuwe te kopen. Dat is trouwens ook meteen een perfect verjaardagscadeau! Zowel in winkels als online kun je heel veel leuke kinderrugzakken vinden.

Een (of twee) drinkbeker(s)

Als je kind tussen de middag thuis komt, heb je aan één drinkbeker genoeg (oké, misschien is het niet verkeerd om een reservebeker te hebben). Als je kind een continurooster heeft, neemt hij of zij er iedere dag twee mee.

Een bakje voor fruit

De meeste scholen willen graag dat je kind ’s ochtends fruit eet, en geen koek of snoep. Ga daarom op zoek naar een bakje waar je fruit handig in mee kunt nemen. Is je kind gek op bananen? Daar heb je speciale bakjes voor in de vorm van een banaan, super handig!

Een broodtrommel

Als je kind een continurooster heeft of gaat overblijven op school, heb je een broodtrommel nodig. Het is echt een aanrader om er samen met je kind eentje uit te zoeken. Dat maakt het bijna naar school gaan extra leuk!

Gymspulletjes

Het verschilt per school, maar waarschijnlijk zal je kind gymspullen nodig hebben. Denk daarbij aan gymschoentjes en gymkleding die je kind makkelijk zelf aan kan doen (want de juf heeft geen tijd om de hele klas om te kleden). Op sommige scholen heb je geen gymkleding nodig, daar gymmen kleuters nog in hun hemd en onderbroek.

Naamstickers

Je kind zal niet de enige zijn met een Frozen drinkbeker en daarom is het handig om er een naamsticker op te plakken. Deze stickers zijn ook handig voor op het fruitbakje, broodtrommel en de tas. Je kunt er ook voor kiezen om de spullen te laten bedrukken, dan is het nog duidelijker van wie het is. Naamstickers zijn op verschillende sites te bestellen, bijvoorbeeld bij MyNameTags.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.