Koemelkallergie?

koemelkallergie

Lenn huilt sinds zijn geboorte al wat meer dan Nomi. Niet extreem veel, maar wel iets meer dan de gemiddelde baby. Hij heeft vaak last van krampjes en dat is meestal de reden dat hij huilt. Ik zie dan echt dat hij pijn heeft en ik vind het ontzettend sneu, maar goed, krampjes horen erbij. Toch zat het me niet helemaal lekker, ik vond namelijk dat hij wel heel vaak en lang huilde door die krampjes.

Koemelkallergie?

Ook als we bijvoorbeeld aan het wandelen waren, lag hij te huilen in de kinderwagen. De meeste baby’s vallen tijdens het wandelen in slaap en ik vroeg me af waarom Lenn dan zoveel last had van die krampjes dat hij ook in de kinderwagen soms bleef huilen.

Spugen

Hij spuugt ook vrij veel, ook dat was iets dat ik totaal niet kende. Nomi gaf wel eens een mondje terug na de voeding, maar echt spugen deed ze bijna nooit. Je moet kinderen natuurlijk niet teveel met elkaar vergelijken en ik dacht dat het spugen er ook bij zou horen. Doordat Lenn goed groeit, maakte ik me niet echt zorgen.

Huilen

Vaak wordt het huilen steeds erger, totdat een baby ongeveer 6 weken oud is. Dan hebben ze een huilpiek. Bij Lenn was dat ook zo en ik zocht op hoeveel een kindje van die leeftijd per dag huilt. Dat is zo’n 2 en een half uur, maar daar zat Lenn vaak aan het einde van de ochtend al op. Toen realiseerde ik me dat hij toch wel vrij veel huilt.

Ik zocht op Google naar zijn klachten en ik kwam iets tegen over koemelkallergie. Daar herkende ik Lenn wel in, maar doordat hij borstvoeding krijgt, krijgt hij niet zoveel koemelk binnen.

koemelkallergie

Consultatiebureau

Vorige week dinsdag gingen we voor het eerst naar het consultatiebureau en door de combinatie van een hele onrustige huid, veel krampjes en veel spugen begon de arts ook over koemelkallergie. Zij adviseerde het nog even aan te kijken en te bellen als het erger zou worden.

Toen ik thuis was begon Lenn weer te huilen door krampjes en ik had er niet zo’n goed gevoel bij om het nog langer af te wachten. Ik besloot eens te kijken wat er zou gebeuren als ik zelf geen koemelk meer zou eten en drinken. Nou dacht ik dat ik nauwelijks koemelk binnenkreeg (ik drink bijvoorbeeld geen melk) maar dat is toch meer dan ik dacht.

De dag erna leek het alsof Lenn al wat minder huilde. Hij had nog wel krampjes, maar ik kon hem wat makkelijker troosten. Ook spuugde hij wat minder. De dagen erna huilde hij steeds iets minder, het spugen werd minder en zijn huid leek rustiger te worden.

Inmiddels zijn we een week verder en zijn huid is echt ontzettend verbeterd. Hij heeft nauwelijks pukkeltjes en ook de vlekjes zijn weg. Ook het spugen is veel minder geworden. Eerst spuugde hij na bijna iedere voeding, nu maar een paar keer per dag en het is vaak niet meer dan een mondje. Het kan natuurlijk toeval zijn, maar ik blijf voorlopig maar even van producten met koemelk af.

Krampjes

Lenn heeft nog wel regelmatig krampjes. Hij is wel makkelijker te troosten en zo nu en dan heeft hij na een voeding geen krampjes, maar het is nog steeds wel sneu. Het hoort er natuurlijk ook gewoon bij en zoiets kan ook niet meteen over zijn. Ik ben wel heel blij dat het al iets beter gaat.

Nou ben ik natuurlijk geen arts en ik weet niet of het echt koemelkallergie is. Het kan ook nog zijn dat hij er gewoon wat gevoeliger voor is dan andere baby’s, of misschien is het allemaal wel toeval. Hoe we er nu mee verder gaan weet ik nog niet. Misschien ga ik binnenkort even naar het inloopspreekuur op het consultatiebureau om het eens te overleggen, want zij hebben er natuurlijk meer verstand van dan ik.

3 gedachten over “Koemelkallergie?

  1. Noah schreef:

    Hee Malou,
    Dit klinkt echt als mijn babytijd! Ik ben tot mijn 6e ongeveer allergisch geweest voor melk. Ik denk dat je een hele goede keuze maakt door zelf geen melkproducten meer te eten en drinken. Als ik namelijk van mijn moeder hoor hoe veel rustiger en blijer ik werd is dat denk ik wel de beste optie! Ik weet niet of je dat al doet, maar de producten van Alpro soya zijn aan te raden, het is even wennen maar wel een goede vervanging.
    Veel liefs, Noah

  2. Suzanne schreef:

    Wat sneu, ik heb ook een meisje met koemelkallergie. Ook zij kreeg alleen borstvoeding (ze is bijna even oud als Nomi) maar had echt last als ik melk binnen kreeg. Ook ik dronk al geen melk maar ze stoppen tegenwoordig in bijna alles melk. Nu ik er zo inzit valt me op dat heel veel kindjes die via een keizersnede zijn geboren koemelkallergie en/of een andere allergie hebben. Mijn meisje is ook met een keizersnede geboren. Veel succes en sterkte voor Lenn (en voor jou om een koemelkvrij dieet te volgen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.