NOMI’S EERSTE HAPJES

Laatst vertelde ik jullie al dat we langzaam zijn begonnen met vast voedsel. Nomi is bijna 5 maand en volgens mij is ze er wel aan toe. We zijn begonnen met wortel en broccoli en meestal gaat dat erg goed. Soms wordt het een grote smeerboel, maar ach, dat hoort er ook bij. Ze stopt regelmatig haar handjes in haar mond als ze aan het eten is, en gisteren begon ze te blazen toen ze haar mond vol broccoli had. 

Alles zat eronder, maar eigenlijk was het ook best grappig.

Ik maak zelf groentehapjes voor Nomi. Potjes zijn vast ook prima, maar ik heb toch een beter gevoel bij verse groente. Ik schil de wortel (noem je dat zo?), snij het in stukjes en ik kook het 10 minuutjes. Daarna doe ik het in de blender.
En dan doe ik het in een ijsblokjesvorm. Nomi eet nu een zo’n vormpje per keer. Zo kan ze er rustig aan wennen. 
Wortel vindt ze echt heel lekker. De eerste keer trok ze wel een heel vies gezicht en spuugde ze het uit, maar na een paar hapjes ging het er goed in. Natuurlijk heb ik het zelf ook even geproefd en het is ook best lekker. 
Broccoli wordt echt een smaakloos prutje, maar Nomi vind het ook best lekker. 
In het begin ging het een beetje moeizaam, maar achteraf denk ik dat ze gewoon aan de smaak moest wennen. Inmiddels vindt ze het namelijk heel lekker. 
Nomi heeft tot nu toe nog maar twee soorten groente gehad, maar binnenkort gaan we beginnen met andere hapjes. Ik denk dat we voor sperziebonen en bloemkool gaan. Hoewel ik geen potjes geef, kijk ik in de supermarkt soms wel even wat er in de potjes voor baby’s vanaf vier maanden zit. 
Gerelateerde artikelen:

6 gedachten over “NOMI’S EERSTE HAPJES

  1. Manon schreef:

    Ah leuk om te zien! Ik had ook zo'n blogje in de planning staan haha. Hier is wortel ook een succes, bloemkool en sperziebonen niet zo, courgette wel! Dat ging als zoete pap naar binnen!

  2. Joy schreef:

    Heel erg leuk om te zien! Grappig ik deed op mijn werk ook alles in van die ijsblokjesvormen. Daar maakte ik na het standaard wortel, broccoli en bloemkool ook wel eens courgette, aubergine en pompoen om een beetje te kunnen variëren. En ook daar waren sperziebonen geen succes, maar volgens mij is dat bij heel veel kinderen het geval!;)

  3. Jennifer schreef:

    Ik wil ook heel graag Melle's prakjes invriezen in leuke vormpjes, maar eigenlijk wil ik eerst rapley proberen. Lijkt me zo leuk om hem een stronk broccoli te lijf zien gaan! Ook handig om ze daarna uit de vormpjes te halen en in ziplock zakjes te doen zodat je weer nieuwe kunt maken in een ander smaakje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.