Van een ledikantje naar een groot bed

groot bed

Nomi is pas geleden overgegaan van een ledikantje naar een groot bed. Ze was net drie jaar, en ze was er wel echt klaar voor. Hoe we de overstap van een ledikantje naar een groot bed hebben aangepakt, vertel ik je vandaag.

Het ledikantje

ledikantje

Toen ik zwanger was van Lenn, kochten we voor Nomi een nieuw ledikantje. Alle babymeubels gingen naar zijn kamertje en we vonden Nomi nog te jong om naar een groot bed te gaan. Ze was toen nog maar anderhalf. We kozen voor een bedje van Ikea, waar de zijkant uit kan.

Zijkant eruit

De zijkant haalden we er een paar maanden geleden uit. Nomi vond dat hartstikke leuk, maar ook wel spannend. Ze is er een paar keer uitgevallen en daarom lag er toen een boxkleed naast het bedje. Zo viel ze lekker zacht en deed ze zich geen pijn. Nomi vond het hartstikke leuk dat ze zelf in en uit haar bed kon, maar ze bleef gelukkig wel gewoon op haar kamer.

Een groot bed uitzoeken

Een tijdje geleden waren we weer bij Ikea en daar keken we naar bedden. We wilden samen met Nomi een bed uitkiezen, maar dat bleek toch best lastig te zijn. Nomi keek namelijk veel meer naar het dekbedovertrek dan naar het bed zelf. Logisch natuurlijk, maar daardoor vond ze alleen de bedden mooi waar een roze dekbedovertrek op lag…

Zelf twijfelden we een beetje over de bedden en we besloten ook nog even bij andere winkels te kijken. Bij Poco, een woon winkel in Enschede, zagen we een erg mooi bed. Nomi vond hem ook mooi en ze vond het ‘super gaaf’ (haar woorden) dat er laden onder het bed zaten. ‘Daar doe ik mijn Barbies in.’

Naar haar eigen smaak

Ik vind het zo leuk dat ze nu steeds meer een eigen smaak heeft. Daarom lieten we haar een vloerkleed en iets voor aan de muur uitzoeken. Oké, met een beetje hulp van ons dan. Maar ik was best wel te spreken over haar keuzes!

Iets voor aan de muur

Nomi heeft al twee schilderijtjes op haar kamer hangen en die spijkers in de muur vind ik eigenlijk best lelijk. Nu zie je ze natuurlijk niet, maar als ze deze schilderijen niet meer mooi vindt, wel. Haar muur aan de andere kant van haar kamer is nog helemaal netjes en daarom zat ik te denken om te kiezen voor een rail aan het plafond met draden en haken om iets aan op te hangen, zoals dat van Artiteq.

frozen sticker

Maar toen we zochten naar leuke schilderijen, zag Nomi iets heel anders. Een set met muurstickers van Frozen! Dat vond ze helemaal geweldig en daarom gingen we daarvoor.

Vloerkleed

Nomi heeft best een grote kamer, dus er is genoeg ruimte voor een vloerkleed. De keuze was erg groot, en Nomi vond veel kleden mooi. Na even twijfelen maakte ze haar keuze, en ze ging voor dit paarse vloerkleed met een eenhoorn. Geen slechte keuze, vind ik!

vloerkleed eenhoorn

Slapen in het grote bed

Bart en Nomi hebben samen het grote bed in elkaar gezet, en Nomi had heel veel zin om er ’s avonds in te gaan slapen. Maar toch vond ze het ook wel heel spannend. Om het wat minder spannend te maken, lieten we haar ledikantje ook staan. We vertelden haar dat het super goed zou zijn als ze in het grote bed zou gaan slapen. Maar het veilige ledikantje stond er ook nog. Mocht ze het dan echt niet willen, dan kon ze daar gaan slapen.

Maar het ging in één keer hartstikke goed! ’s Avonds viel ze als een blok in slaap en het was net alsof ze nooit in een ander bed had geslapen.

Hoe ging de overstap van een ledikantje naar een groot bed bij jullie?

10 gedachten over “Van een ledikantje naar een groot bed

 1. Nicole van Dongen-Monsieurs schreef:

  Wat superleuk om te lezen dat ze al zo haar eigen smaak heeft, erg herkenbaar bij mijn dochtertje Lilly van 2. Lilly is naar een groot bed gegaan toen ze 1,5 jaar was. Dit omdat ze historisch werd in haar ledikant (opgesloten gevoel) sinds dag 1 slaapt ze super goed in haar peuterbed, wij hebben de minnen van Ikea. Zodat ze voorlopig toch nog even het gevoel heeft van een klein bed en die we straks wanneer nodig kunnen uitschuiven.

 2. Laura / fitfunfab.nl schreef:

  Leuk om te lezen… Wij hebben onze dochter nog in een ledikant…(bijna 2,5). Haar broer ging ook pas over toen hij 3 werd, ze vinden/vonden het allebei prima in een ledikant. Maar wel goed om inderdaad eens over na te denken komende tijn. Dus tnx voor de inspiratie!

 3. Carmelina schreef:

  Leuk zeg dat jullie haar zo betrokken hebben bij haar kamertje. Wij hebben er hier bij Luka eigenlijk helemaal geen ding van gemaakt. We hebben zijn ledikant (ook waar de zijkant al uit was) gewoon vervangen voor een 1 persoonsbed. We hadden het hem uiteraard wel uitgelegd allemaal maar ik dacht als we hier enorm veel van maken dan trekt hij het niet.
  Gelukkig werkte dit voor hem! Wat zijn ze dan weer klein he als ze in zo een groot bed liggen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.