Lekker fietsen met Elena met het fietszitje van Qibbel

Deze lente was het eindelijk zo ver; we konden gaan fietsen met Elena! Iets waar we erg naar uit hadden gekeken, want Nomi en Lenn vinden het altijd erg leuk op de fiets. En Elena vond het helemaal geweldig! Logisch, want ze heeft ook wel een erg gaaf fietszitje. Ken je de de fietszitjes van vroeger nog, waar vaak een stuurtje bij zat waarmee je zelf ‘mee kon sturen’? Nou, ook dit fietszitje heeft een stuurtje, maar deze is nog veel gaver. En wat vindt Elena dat leuk!

Qibbel Air voorzitje

Vorig jaar won het achterzitje van Qibbel Air een Baby Innovation Award en laatst is het voorzitje van dit merk gelanceerd. Dit voorzitje is gemaakt van mesh, een zacht, lichtgewicht en ademend materiaal. En ook erg belangrijk; dit zitje voldoet aan alle Europese normen. Het Qibbel Air voorzitje is geschikt voor kinderen van 9 maanden tot 3 jaar (tot 15kg).

De montage van dit stoeltje was goed te doen. Ik ben totaal niet handig, maar dit was absoluut niet ingewikkeld. Al snel hadden we het zitje op de fiets gemonteerd. Wat ook handig is, is dat je het zitje er heel makkelijk weer af kunt halen. Als je dan zonder kind fietst, kun je het zitje gewoon thuis laten.

Voor het eerst met Elena fietsen

Elena dacht ‘wat is dit nou allemaal?’. Ze snapte er niet veel van toen ze in het fietszitje werd gezet. Ze was het er even niet mee eens dat ze riempjes om kreeg, totdat ze het stuurtje zag. Ze begon er meteen mee te spelen en toen vond ze het helemaal prima. Tijdens het fietsen heeft ze alleen maar gelachen. Ze zat heerlijk in het stoeltje en ze vond het hartstikke leuk!

Onze mening

Ik zal beginnen bij het uiterlijk van het zitje. Hij is te koop in verschillende kleuren. Wij kozen voor wit, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor zwart of blauw. Het zitje heeft oranje accenten en dat maakt het een vrolijk geheel. En ik vertelde het al; maar ik vind het stuurtje echt ontzettend leuk.

Het zitje weegt erg weinig, en dat scheelt weer een beetje qua trappen. De rugleuning is van mesh wat niet heet wordt door de zon, en ook het witte zitvlak blijft lekker koel. Het mesh is ademend en ook dat maakt het minder warm, perfect voor de zomer, want dit voorkomt een bezweet ruggetje!

Elena zit er hartstikke goed in. De riempjes zitten goed en zijn makkelijk te verstellen. Het stoeltje heeft een vijfpuntsgordel, waardoor je kindje er veilig inzit. Je doet de riempjes dicht met een kliksysteem en dat gaat een kindje echt niet zelf open krijgen. Het zitje is te gebruiken voor kinderen tot 15 kilo. Laat Lenn dat nou net wegen! Dus ook hij heeft er even ingezeten en hij kan er ook nog prima in.

Wij zijn dus hartstikke enthousiast over dit fietszitje en het is echt een aanrader. Ik kan eigenlijk helemaal geen negatieve punten bedenken!

Dit fietszitje is te koop voor € 69,95. Meer informatie over het zitje en de verkooppunten kun je vinden op Qibbel.nl.

Een gedachte over “Lekker fietsen met Elena met het fietszitje van Qibbel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.