Stap voor stap leren fietsen met Little Tikes

little tikes

Nomi kreeg op haar eerste verjaardag een driewieler en ze is er nog steeds gek op! Ze fiets er regelmatig op en als we een stukje gaan wandelen, wil zij vaak graag mee op haar driewieler. Eigenlijk had ik gedacht dat haar driewieler naar Lenn zou kunnen gaan als hij er groot genoeg voor zou zijn, maar Nomi is er nog steeds gek op. Daarom heeft Lenn nu een eigen, de ‘Fold ’n Go 4 in 1 Trike Deluxe’ van Little Tikes.

Fold ’n Go 4 in 1 Trike Deluxe van Little Tikes

Fold 'n Go 4 in 1 Trike Deluxe

Deze driewieler is al geschikt voor kindjes vanaf 9 maanden. En ik heb het idee dat als je kindje groot genoeg is voor de buggy, hij of zij ook groot genoeg is voor deze driewieler.

De driewieler kan op 4 verschillende manieren gebruikt worden;

  1. Begeleid rijden – Geschikt voor kinderen vanaf 9 maanden. In deze fase zijn de ouders volledig in controle, omdat zij begeleiden en vooruit duwen. De voetsteuntjes en het veiligheidsharnas zorgen er voor dat je kind nog niet zelf gaat rijden en sturen, maar toch het gevoel krijgt van in beweging zijn.
  2. Leren rijden – Vanaf 12 maanden. De voetsteuntjes gaan omhoog, maar het veiligheidsharnas blijft op zijn plaats. Je kind kan nog niet zelf sturen, maar leert de pedalen te gebruiken en zelf de snelheid te controleren.
  3. Verder ontwikkelen – Vanaf 18 maanden. De middenstang is weg, waardoor je kind zelf de pedalen en het stuur kan bedienen, terwijl ouders nog steeds stuurcontrole hebben.  Je kind kan zich hierdoor optimaal verder ontwikkelen.
  4. Zelfstandig rijden – Vanaf 30 maanden. Rijden maar! Het begeleidende handvat is weg, je kind kan nu zelfstandig rijden en op ontdekkingsreis!

driewieler

Het veiligheidsharnasje is echt ideaal, want als ik Lenn op Nomi’s driewieler zet, klimt hij er binnen no-time vanaf. Niet bepaald veilig, dus. Gelukkig is deze driewieler lekker klauterkabouter-proof! Verder is deze driewieler heel makkelijk te duwen. Hij is lekker licht, waardoor Nomi Lenn ook kan duwen (en dat vindt ze natuurlijk hartstikke leuk). Ook sturen gaat heel makkelijk!

Ook heel erg handig; deze driewieler kun je opvouwen. Opgevouwen is de driewieler maar 56 cm lang en 46 cm hoog. Dat past dus perfect in je kofferbak, en kun je hem makkelijk meenemen als je ergens naartoe gaat.

Ook Lenn vindt zijn driewieler helemaal geweldig! Vooral op de camping hebben we hem echt heel veel gebruikt. Daar stond hij buiten, dus Lenn zag hem telkens staan. En ondanks dat hij nog nauwelijks praatte, kon hij heel goed duidelijk maken dat hij op zijn fietsje wilde rijden!

De ‘Fold ’n Go 4 in 1 Trike Deluxe’ is verkrijgbaar in verschillende kleuren in kost € 129,99. Hij is onder andere te koop via Bol.com.

Deze driewieler hebben we gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.