Tips & tricks voor een autovakantie met je kinderen

Hebben jullie al een vakantie geboekt? Misschien ben je wel van plan om deze zomer met de auto op vakantie te gaan. Naar het buitenland, of gewoon lekker in Nederland. Een lange rit met je kinderen kan een uitdaging worden. Kinderen gaan zich vervelen, ze willen niet meer stilzitten, et cetera. Daarom heb ik vandaag wat tips & tricks voor jullie, om je autorit zo goed mogelijk te laten verlopen!

1. Een goede voorbereiding van de autovakantie

Of je nou met of zonder kinderen een lange autorit gaat maken, het is altijd belangrijk om je goed voor te bereiden. Zonder goede verzekering auto gaan rijden is bijvoorbeeld echt niet verstandig. Het kan misschien slim zijn om je auto wat uitgebreider te verzekeren als je op vakantie gaat. Misschien heb je nu een Univé, Aegon of Achmea autoverzekering en wil je nu iets anders?

Vergeet ook niet om alle nodig spullen in de auto te leggen. Denk bijvoorbeeld aan je groene kaart, een gevarendriehoek, een veiligheidshesje en een brandblusser. In andere landen gelden vaak andere regels, dus vergeet deze niet te checken.

2. Plan je stops

Kinderen houden vaak niet van lang stilzitten. Daarom is het verstandig om regelmatig even te stoppen. En het leukste is natuurlijk om ergens te stoppen waar je kinderen even lekker kunnen spelen. Kijk bijvoorbeeld eens of er op de route een speeltuin of kinderboerderij ligt en laat je kinderen daar even lekker uitrazen.

3. Speelgoed

De lievelingsknuffels van je kinderen gaan vast mee op vakantie. Leg ze niet in de kofferbak, maar ergens waar ze ze kunnen pakken. Geef ze ook speelgoed mee waar ze een tijdje druk mee kunnen zijn. Een kleurboek, een puzzelboek of een schuifpuzzel bijvoorbeeld. Je kunt jonge kinderen het beste niet alles in één keer geven, maar geef ze zo nu en dan iets nieuws.

4. Eten en drinken

Vergeet niet om eten en drinken mee te nemen. Drinken tijdens het rijden kan voor een hoop geknoei zorgen. Daarom zijn rietjesbekers of andere dichte bekers handiger dan een open beker. Qua eten zou ik gaan voor iets wat niet teveel rommel geeft. Plakhandjes worden waarschijnlijk afgeveegd aan de autostoel, en daar zit je niet op te wachten.

5. Liedjes of een luisterverhaal

Neem een leuke cd mee met liedjes die je kinderen leuk vinden. Je kunt ze ook een luisterverhaal laten horen. Of je leest zelf voor, maar niet iedereen vindt het prettig om te lezen in de auto.

6. Spelletjes doen

Wie ziet als eerste de rode auto, of een hond in de auto? Je kunt hier hartstikke veel varianten op bedenken. Voor oudere kinderen zijn spelletjes als ‘ik ga op reis en ik neem mee’ of woordslangspelletjes hartstikke leuk. Ook ‘geen ja en geen nee’ is erg leuk om in de auto te doen. Wil je even rust in de auto? Daag je kinderen dan uit om zo lang mogelijk stil te zijn 😉

Heb jij nog tips voor een autovakantie met je kinderen?

mbm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.