Leuk griezeluitje: Heksendoorn bij Avonturenpark

Het was nog even spannend of het allemaal door kon gaan, maar Heksendoorn bij Avonturenpark Hellendoorn is van start gegaan! Uiteraard met de nodige aanpassingen, zodat het helemaal Coronaproof is. Wij zijn er afgelopen weekend geweest en ik kan je vertellen dat het een ontzettend leuk uitje is! Vandaag vertel ik je er meer over.

Heksendoorn 2020

,,Al sinds 2000 vindt in oktober traditiegetrouw het populaire Halloween-voor families-evenement Heksendoorn plaats”, zegt Marketing Directeur René Peul. ,,Het hele Avonturenpark is dan omgetoverd en prachtig aangekleed met o.a. bijna 2.000 pompoenen! Naast de gethematiseerde aankleding biedt Heksendoorn ook vele leuke extra’s voor jong en oud, zoals: spookhuizen, shows, vrolijke vogelverschrikkers, lieve heksen en avondopenstellingen met meer spanning”.

Heksendoorn bij avonturenpark

heksendoorn

Bij binnenkomst begon het griezelen al, we werden namelijk opgewacht door een paar heksen. Lenn vond het geweldig en begon meteen te zwaaien, terwijl Nomi liever wat meer afstand hield. Ze zei nog tegen Lenn dat het gewoon verklede mensen zijn, maar volgens mij zei ze dat meer voor zichzelf dan voor Lenn haha!

heksendoorn

halloween hellendoorn

Het hele park is aangekleed in Halloween sferen. In het park zijn meer dan 2000 pompoenen te zien. De heks op de foto hierboven was een groot succes, vooral bij Lenn. Hij vond het helemaal geweldig!

atracties hellendoorn

Als kind vond ik het Avonturenpark in Hellendoorn altijd al ontzettend gaaf en wat is het leuk om te zien hoe Nomi en Lenn zich er ook zo goed vermaken. Ze zijn nu op de leeftijd dat ze de attracties in ‘Dreumesland’ nog leuk vinden, zoals de draaimolen, vliegtuigjes, auto’s en het reuzenrad. Maar daarnaast zijn ze nu ook oud genoeg voor veel andere attracties.

Bootjes

bootjes hellendoorn

Bootjes deden het bijvoorbeeld erg goed. Eerst zijn ze samen met manlief in de ‘Wild Waterval’ geweest, wat ik wel heel erg stoer van ze vond. Want dat bootje gaat echt hartstikke hard naar beneden. Vervolgens gingen we met zijn vieren in mijn favoriete attractie van vroeger; de ‘Sungai Kalimantan’. Dat zijn ronde rafting bootjes waarmee je door een woest kolkende rivier vaart. Best spannend voor de kinderen, maar heel erg tof! En daarna stapten we in deze boot voor de ‘Jungle Expedition’.

Andere attracties

Waar ik wel even van stond te kijken, was het feit dat zowel Nomi en Lenn allebei in de ‘Donderstenen’ achtbaan wilden. Eerst Lenn, en toen Nomi het goed bekeken had, wilde ze ook.

Verder zijn er ook een aantal attracties die echt nog te eng voor ze zijn, zoals de ‘Tornado’ achtbaan, die twee keer over de kop gaat. Maar ondanks dat ze er niet in mochten, was het toch een succes. Ze vonden het namelijk heel erg leuk om ernaar te kijken! Door dit soort attracties is het Avonturenpark ook een leuk als dagje uit met tieners.

Toen het in de loop van de middag begon te regenen, besloten we dat het tijd was voor een binnen activiteit, namelijk de ‘Discovery Club’. Hier kun je lasergamen terwijl je met een wagentje door een hele toffe wereld gaat. Ondanks dat Nomi en Lenn nauwelijks iets raakten, was het voor iedereen hartstikke leuk!

Praktische info omtrent Corona

In verband met het Coronavirus zijn er wat extra maatregelen:

  • Je moet je tickets van tevoren online reserveren, dit geldt ook voor abonnementshouders.
  • Bij het Avonturenpark moet je uiteraard 1,5 meter afstand houden van andere bezoekers.
  • Ze hanteren eenrichtingsverkeer door middel van een vaste looproute.
  • Heb je verkoudheidsklachten of koorts? Dan ben je niet welkom.
  • Er zijn extra mogelijkheden om je handen te wassen.
  • Sommige attracties worden aangepast gebruikt. Medewerkers helpen niet met in- en uitstappen en er wordt ruimte vrijgelaten tussen mensen uit verschillende huishoudens.
  • Momenteel worden er geen contante betalingen geaccepteerd.
  • In sommige binnenruimtes zijn mondkapjes verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar, dus neem ze mee.

Zijn jullie al naar Heksendoorn geweest? En ben je nog van plan om te gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.