Leuke uitspraken van Nomi – deel 6

uitspraken kind

Nomi is een behoorlijke kletskous, vooral thuis kletst ze de oren van mijn hoofd. Ze wordt ook steeds bijdehanter en soms lijkt ze wel een puber. Als ze boos op me is omdat ze niet zelf naar haar vriendje mag lopen, bijvoorbeeld. Achteraf kan ik er wel om lachen, maar op het moment zelf niet zo, want ze was echt boos. Gelukkig doet ze ook regelmatig uitspraken waar ik wel meteen om moet lachen en vandaag deel ik een paar van haar leuke uitspraken van de afgelopen tijd.

Nomi’s leukste uitspraken van de laatste tijd

  • Ik ging samen met Nomi naar de supermarkt en ik probeerde de auto te parkeren, maar dat ging niet helemaal zoals ik dat wilde. Ik zei ‘Ik kan opeens niet meer parkeren Nomi’, en haar reactie was, ‘dat kun je anders ook niet, mam’.
  • Nomi vindt het heel leuk om make-up en haar tutorials te kijken. Toen we laatst naar een filmpje keken waarbij iemand haar haar probeerde te bleken, maar dat niet helemaal lukte, zat Nomi vol verbazing te kijken. Na het filmpje zei ze ‘Dat werd zo lelijk dat ik er duizelig van ben!’
  • Toen ik haar vroeg waarom ze zo slecht naar me luistert, kreeg ik eerst alleen een arrogante blik en vervolgens zei ze ‘Maar mama, je bent gewoon helemaal niet aardig!’. Nou, dankjewel.
  • Nomi en Lenn hadden ruzie. Nomi riep ‘Lenn, je lijkt wel een peuter!’. Lenns reactie was ‘En jij lijkt wel een baby!’. Vervolgens riep Nomi, ‘Nou, dan ben jij nog maar een zaadje!’
  • Ik weet niet precies hoe ze hierbij komt, maar toen ze naar de wereldkaart keek die aan onze muur hangt, vroeg ze opeens waarom Nieuw-Zeeland niet op de kaart staat. Sindsdien kijkt ze bij iedere wereldkaart of wereldbol of Nieuw-Zeeland er wel op staat.
  • Toen we onderweg waren naar zwemles, was er een liedje van de Backstreet Boys op de radio. Nomi vond het een leuk liedje en vroeg ‘Mama, is dit Justin Bieber?’
  • Tijdens het wandelen vroeg Lenn aan Nomi ‘Zullen we vadertje en moedertje spelen?’. Nomi’s reactie was, ‘Nee Lenn, ik wil even naar de natuur kijken’. Toen ze daar na een paar minuten mee klaar was, konden we pas verder lopen.
  • Ik zei dat ze zo haar tablet weg moet leggen en moet gaan lezen. Zegt ze ‘Ja is goed, als ik af ben, okay?’ Ik dacht, prima. Zegt ze ‘met dit spelletje kun je niet af gaan’. Nou, je kon me oprapen.
  • Nog zo’n gevalletje van, geen idee hoe ze erbij komt: ‘Ik doe toch wat ik wil. Want jij bent een mama en ik ben een ninjaaaa!’
  • Tijdens Pasen vroeg ze ‘Mama, was jij eigenlijk nog een baby toen Jezus dood ging?’

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.