Iedere dag 15 minuten lezen

15 minuten lezen

Nu Nomi in groep 3 zit, is ze druk bezig om te leren lezen. Ze vindt lezen heel erg leuk en dat is maar goed ook, want ze moet nu iedere dag thuis 15 minuutjes lezen. Maar ze is natuurlijk niet de enige hier in huis en ik wil graag dat manlief of ik samen met haar leest, om een beetje te kunnen checken of het goed gaat. Daarom namen we ons voor om iedere avond even samen te lezen, maar in de praktijk liep dat ook niet helemaal soepel. Ze heeft namelijk 2 avonden zwemles en als we ’s avonds bij familie eten, wordt het ook wel eens laat. Als we dan nog moeten gaan lezen wordt het wel erg laat voor haar, en lezen als ze al moe is, vind ik ook niet echt een succes. Daarom is het soms even puzzelen en vandaag vertel ik jullie hoe we dat nu doen.

Iedere dag?

Op maandagavond kunnen we prima eventjes thuis lezen voordat Nomi naar bed gaat. Dan mag zij ietsje langer opblijven dan Lenn en Elena, zodat ze nog eventjes samen met ons kan lezen. Maar bijvoorbeeld op dinsdag gaat dat anders. We eten dan rond half 6, vervolgens gaat ze naar zwemles en we zijn pas rond half 8 thuis. Dan heeft ze de knolletjes wel op en dan vind ik het geen succes om nog te gaan lezen. Op donderdag gaat het net zo, dan blijft er ook geen tijd over om te lezen.

Daarom hebben we besloten om het een beetje los te laten, maar we willen er wel voor zorgen dat ze genoeg leest. Daarom lezen we in het weekend bijvoorbeeld wat meer. Dan zijn Bart en ik allebei thuis en kan één van ons even een tijdje met haar gaan lezen, terwijl de ander met de andere kinderen bezig is. Als Nomi eenmaal lekker aan het lezen is, leest ze vaak langer dan een kwartier, waardoor het niet uitmaakt dat ze wel eens een dag overslaat. En sowieso zijn we er niet heel erg strikt in, want het moet natuurlijk wel leuk blijven.

Zelf in bed lezen

Verder leest ze soms nog eventjes als ze in bed ligt. Maar hoeveel ze dan leest en of ze alles goed leest, weten we dan niet. Daarom vind ik het prima dat ze in bed nog even leest, maar dat tellen we niet mee bij de 15 minuten per dag. Maar dat vindt Nomi helemaal niet erg, want ze vindt het hartstikke leuk om in bed nog even te lezen. Ten eerste omdat ze lezen gewoon leuk vindt, ten tweede omdat ze dan nog niet meteen hoeft te gaan slapen haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.