Jarig zijn in de coronatijd

jarig in coronatijd

Nomi is pas 6 jaar geworden en dit jaar zag haar verjaardag er een beetje anders uit dan andere jaren. Door de coronaregels konden we haar verjaardag niet vieren zoals we dat anders doen, omdat er maar twee mensen per dag langs mochten komen. Hoe we haar verjaardag toch leuk gevierd hebben, vertel ik je vandaag.

Uitleggen

Het is natuurlijk een rare situatie, zeker voor kinderen. Gelukkig snapt Nomi het allemaal heel goed en ze begreep ook meteen dat haar verjaardag er anders uit zou gaan zien. Haar eerste vraag was ‘maar vieren we mijn verjaardag dan wel?’. Natuurlijk deden we dat. Ik vertelde haar dat ze sowieso cadeautjes en taart zou krijgen, maar dat we verder even moesten afwachten hoe we het zouden vieren.

Even later werd het duidelijk dat we er maar twee mensen per dag langs mochten komen. Ook een ‘blokverjaardag’, waarbij mensen om en om komen, zat er niet in. Daarom besloten we om haar verjaardag op meerdere dagen te vieren.

Verjaardag vieren in coronatijd

We begonnen het weekend voor haar verjaardag. Toen kwamen mijn schoonouders langs om Nomi’s verjaardag te vieren. We hadden slingers en een grote ballon opgehangen, we haalden taart, en Nomi voelde zich helemaal jarig!

Op dinsdag was ze echt jarig en mocht ze trakteren op school. Dat moeten voorverpakte traktaties zijn en daarom hebben we gekozen voor snoepzakjes. Lekker makkelijk ook wel, haha! Verder vierden ze het op school net als anders. Nomi mocht op tafel staan, er werd een liedje voor haar gezonden, en ze vond het hartstikke leuk.

In het weekend na haar verjaardag vierden we het nog een keer. Om niet te veel mensen bij ons in huis te hebben, ging Nomi naar haar oom en tante toe om daar een feestje te vieren en een cadeautje te kopen. Verder kwam mijn familie dat weekend langs, dus we hadden helemaal een verjaardagsweekend!

Kinderfeestje

Toen hadden we nog een dilemma; wel of geen kinderfeestje? Aan de ene kant dacht ik; de kinderen zien elkaar op school ook, dus waarom geen kinderfeestje? Aan de andere kant vond ik het ook niet helemaal de goede tijd voor een kinderfeestje en het zou voor Nomi wel heel vervelend zijn als we het op het laatste moment af zouden moeten zeggen omdat de regels weer zouden veranderen.

Daarom hebben we ervoor gekozen om haar kinderfeestje nog even uit te stellen. Ook daar deed Nomi helemaal niet moeilijk over. ‘Misschien kunnen we mijn kinderfeestje dan wel vieren als het buiten lekker warm is en dan kunnen we naar de kinderboerderij gaan’, was haar idee. Helemaal geen slecht plan!

Anders dan anders

Het was dus anders dan anders, maar eigenlijk was dat helemaal niet erg. Nomi vond het hartstikke leuk dat ze in totaal vier keer haar verjaardag heeft gevierd en dat ze haar kinderfeestje nog te goed heeft!

Zijn jullie kinderen jarig geweest in de coronatijd? En hoe heb je het gevierd?

Een gedachte over “Jarig zijn in de coronatijd

  1. G.T. schreef:

    Mijn kleuter was jarig in de thuisonderwijs periode, toen er weinig mocht. We hebben 1 tuinbezoek gehad en wat mensen voor een praatje en cadeautje aan de deur. Online uitpakken met oma en opa, enz. En op de dag zelf als lunch gepicknickt in het bos. Hij vond het geweldig. Kinderfeestje uitgesteld tot na de zomervakantie. Was ook prima. Inderdaad, weer afzeggen is het lastigst, ook voor het kind zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.