MIJN EERSTE ERVARING MET GELLAC

Misschien hebben jullie het op Instagram wel gezien; ik heb twee weken lang gelnagels gehad. Dit was de eerste keer en ik was er heel erg benieuwd naar. De zus van mijn vriend doet dit zelf, en het was een verjaardagscadeautje, dus dat maakte het extra leuk. De foto hierboven maakte ik toen het net gedaan was. Ik koos voor een french manicure met een subtiel glittertje er overheen. 

Hoe werkt dat nou precies, gellac? Eerst worden je nagels gevijld en schoongemaakt, daarna begin je met een basecoat. Deze basecoat gaat twee minuten onder een UV lamp, waardoor het volledig uithardt. Daarna werd de rozige laag aangebracht, toen het witte randje, toen de glittertjes en daarna de topcoat. Iedere laag gaat telkens weer twee minuten onder de lamp. In plaats van een french manicure, kun je natuurlijk ook gewoon kiezen voor een kleurtje. 
Na een week zag de gellac er nog hartstikke goed uit. Je ziet wat uitgroei, maar dat is natuurlijk niet te voorkomen. Gellac is heel hard en sterk en daardoor beschadigen je nagels niet. Ook vervaagd de lak niet, waardoor de kleur en glans heel mooi blijven. Doordat het ook best dik is, breken je nagels niet af. 
Na bijna twee weken werd het wat minder mooi, doordat je het gewone witte randje van mijn nagels begon te zien. Naast de witte rand van de french manicure, leek het een vies geel kleurtje. Ik besloot het toch nog even te laten zitten, omdat je dit alleen van dichtbij ziet. 
Na twee weken was de gellac toch wel op, de randjes begonnen een beetje los te laten. Als je er vanaf blijft, kan het nog wel even blijven zitten, maar ik ken mezelf en ik weet dat ik er toch aan ga plukken. Daarom besloot ik het eraf te halen, wat eigenlijk toch best jammer was.
Mijn eerste ervaring met gellac was absoluut positief, ik vond het ontzettend mooi en het is bijna twee weken mooi gebleven. Voor als ik ga trouwen vind ik dit ideaal, en ook bijvoorbeeld voor op vakantie vind ik het heel geschikt. Het kan trouwens ook op je tenen, misschien dat ik dat ook een keer ga proberen. 
Hebben jullie ervaring met gellac?

18 gedachten over “MIJN EERSTE ERVARING MET GELLAC

  1. Fleur schreef:

    Wauw wat heeft ze er een mooie french manicure van gemaakt!
    En wat is het lang netjes gebleven, bij mij blijft gel maximaal een week tot anderhalve week netjes..

    Weet je toevallig van welk merk dit was?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.