Mijn musthaves in het huishouden

huishouden

Het huishouden doen is niet mijn favoriete bezigheid. Maar het moet natuurlijk wel gebeuren. Met twee kinderen en drie katten in huis blijf ik bezig. Gelukkig zijn er een paar spullen die me daar goed bij helpen. Vandaag deel ik mijn musthaves in het huishouden met jullie!

Musthave #1; De wasmachine

Twee jaar geleden ging onze wasmachine kapot. Ik was toen 40 weken 3 dagen zwanger van Lenn. Geen goede timing dus! Maar Lenn liet nog even op zich wachten. Daardoor hadden we toch nog een nieuwe wasmachine voordat hij geboren werd. Het was een duur grapje, maar wat was ik er blij mee. Even checken of de wasmachine onder de inboedelverzekering valt. Mocht er schade zijn door diefstal of brand aan de wasmachine, dan is een inboedelverzekering van Centraal Beheer handig.

Musthave #2; de stofzuiger

Broodkruimels op de grond, zand uit de zandbak in de kamer… En dan natuurlijk nog de kattenharen. Daarom stofzuig ik vaak meerdere keren per dag. Vooral Lenn zorgt ervoor dat ik de stofzuiger vaak nodig heb.

Musthave #3; een stoomreiniger

Ik had altijd een vreselijke hekel aan dweilen. Eerst een sopje maken, iedere keer je dweil weer natmaken… De vloer die een hele tijd nat blijft. En vaak werd mijn vloer er toch niet helemaal schoon van. Daar was ik natuurlijk niet blij mee. En al helemaal niet toen Lenn over de vloer kroop. Daarom besloot ik een stoomreiniger te kopen. Daar ben ik nog steeds heel erg blij mee. Ik heb mijn vloer nu hartstikke snel schoon!

Musthave #4; vlekkensponsjes van Action

Een paar jaar geleden werkte ik bij Action. Dankzij klanten ontdekte ik de vlekkensponsjes. Ze zeiden namelijk dat ze niet meer zonder konden. Daarom besloot ik ze ook eens te kopen. En inderdaad, wat werken ze goed! Ik probeerde het op vlekken die met een schoonmaakmiddel niet weg gingen. En met de sponsjes waren ze binnen no time verdwenen! Dit zijn wat mij betreft dus echte aanraders.

Musthave #5; plantenspuiten

Nou denk je misschien, ‘waarom?’. Ik gebruik ze vaak als ik even snel iets wil schoonmaken. Je doet er gewoon een sopje in. Vervolgens spuit je dat op de plek die je schoon wil maken. En klaar ben je! Het is lekker makkelijk en je bent snel klaar!

Deze vijf dingen zijn voor mij dus echte must haves. Waar kun jij in het huishouden niet zonder?

Lees ook eens het artikel van collegablogger Maud over huishouden doen met kleine kinderen!

mbm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.