Naar de sportschool!

sportschool

Na lang twijfelen ben ik deze week voor het eerst naar de sportschool geweest. Bij één van de sportscholen hier kun je een week gratis sporten, en daar besloot ik eens mee te beginnen. Wat ik niet wist, is dat ik meteen 2 personal trainings zou krijgen. Heel leuk, maar nu ik dit typ heb ik toch wel een beetje spierpijn.

Waarom naar de sportschool?

Weten jullie nog dat ik begon met hardlopen en wandelen? Hartstikke leuk, maar nu de herfst eraan komt vrees ik dat ik dat niet zo heel vaak meer ga doen. Ik háát regen, en als er 2 druppels regen vallen blijf ik al binnen.

Toch wil ik echt iets veranderen aan mijn lichaam. Ik ben na een jaar mijn zwangerschapskilo’s nog steeds niet kwijt, en dat ben ik wel een beetje zat. Mijn broeken van voor de zwangerschap zitten nog steeds te strak, en het schiet gewoon niet op. De afgelopen maanden ben ik 3 kilo afgevallen en hoewel dat natuurlijk een fijn begin is, gaat het me veel te langzaam.

Blijer worden me mijn lichaam

Het hoeft ook niet supersnel te gaan, want dan kom je ook makkelijker weer aan. Maar ik wil een aantal kilo’s kwijt, zodat ik wat blijer ben met mijn lichaam. Zodat ik weer wat meer keuze heb qua kleding en zodat ik me niet meer hoef te storen aan het zwembandje om mijn buik. Mijn buik is ook heel erg slap, dus daar wil ik ook zeker wat aan doen.

Ik let nu weer meer op mijn eten, maar daarnaast wil ik ook meer bewegen. En de sportschool lijkt me daar de perfecte plek voor. Het maakt niet uit wat voor weer het is, want je bent toch lekker binnen. Verder is de begeleiding ook best fijn. Ik hoef niet continu een trainer naast me te hebben staan (alsjeblieft niet zeg), maar na twee keer te zijn geweest merk ik wel dat ze hele goede tips hebben.

Personal training

Als je je bij deze sportschool aanmeldt, krijg je 3 personal trainings. De eerste keer cardio, en de tweede en derde keer krachttraining. Ze leggen uit hoe alles werkt, en je kunt het allemaal eens uitproberen.

Cardio

Zelf neigde ik meer naar cardio, en dat beviel me heel goed. De apparaten hebben heel veel verschillende programma’s en daardoor is het in het begin al goed te doen. Ook de afwisseling vind ik leuk. Ik was behoorlijk bezweet en ik merkte dat ik écht geen conditie heb, maar het gaf wel een heel goed gevoel.

Krachttrainig

Bij het woord krachttraining dacht ik aan hele gespierde mannen die gewichten aan het tillen waren. Maar tijdens mijn eerste krachttraining zag ik dat het veel meer is dan dat. Er zijn heel veel apparaten, en ieder apparaat doet iets anders. Op ieder apparaat staat aangegeven welke spieren je ermee traint, wat voor een leek zoals ik heel handig is.

Ik vond de krachttraining veel leuker dan ik dacht, maar wel behoorlijk zwaar. En als een onderdeel goed te doen was had de trainer het meteen door en zei ‘Oh, daar kan wel een paar kilo bij hè?’.

De volgende dag voelde ik mijn armen en benen behoorlijk, maar daar was ik juist wel blij mee. Want als je het voelt, weet je zeker dat het iets doet, toch? De volgende krachttraining is aanstaande dinsdag, en tussendoor kan ik gewoon zelf gaan sporten.

Volhouden

In het begin is het natuurlijk allemaal leuk, maar het is wel de bedoeling dat ik over een paar maanden nog steeds ga. Daarom was ik een beetje aan het twijfelen, maar als ik mijn lichaam wil veranderen moet ik gewoon gaan. Natuurlijk zal ik het niet altijd leuk vinden, en ik zal vast niet 4 keer per week gaan.. Maar minstens 1 a 2 keer per week gaan moet wel te doen zijn, denk ik. Daarnaast vind ik het ook lekker om soms even iets voor mezelf te doen, dus wat dat betreft lijkt me dit ook een goed plan!

Een gedachte over “Naar de sportschool!

  1. Sylvia schreef:

    Ik wil je ook heel graag naarmate de sportschool. Gewoon om wat strakker te worden. Alles hangt en flubbert nu.. Met de aankomende verhuizing naar Portugal gaat het lastig worden. Hopelijk kan ik mij daar snel inschrijven (tenminste als er eentje in de buurt is)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.