Oud en nieuw vieren met kinderen; zo doen wij dat

oud en nieuw kinderen

Vrijdag is het oudjaarsdag en persoonlijk vind ik het best lastig om te bedenken hoe we dat het best kunnen vieren met de kinderen. Hoe laat gaan ze naar bed, maken we ze voor 12 uur wakker en zo ja, hoe laat? Een paar jaar geleden lieten we Nomi zelf kiezen hoe laat ze naar bed wilden, en toen hadden we verwacht dat  ze rond 9 uur wel moe zou zijn, maar toen zat ze om 1 uur ’s nachts nog steeds op de bank. Dat gaat dus niet weer gebeuren! Hoe we het wel aanpakken, vertel ik je vandaag.

Samen voorbereiden

De kinderen vinden het altijd leuk om met dingen te helpen, en ook voor oud en nieuw helpen ze graag mee. De dag van tevoren beginnen de woonkamer gezellig te maken en te versieren. We hangen wat oud en nieuw versiering op zoals een tafelloper, een slinger en ballonnen. Ook mogen ze zelf kiezen wat ze aan willen, en dan kiezen ze alle drie waarschijnlijk voor een feestelijke oud en nieuw outfit met heel veel glitters. En bij die outfit horen natuurlijk ook leuke oud en nieuw accessoires, die ook weer vol zitten met glitters!

Samen koken

We vieren oud en nieuw al jarenlang bij ons thuis, want dat is een stuk makkelijker met de kinderen. Onze familie komt langs en wij zorgen voor een oud en nieuw diner. Vooral Nomi wil heel graag helpen met koken, en dat vind ik hartstikke gezellig. We zijn deze week al wat gerechten aan het uitproberen, dus we zijn al regelmatig in de keuken te vinden. En ook op oudjaarsdag willen de kinderen graag helpen met koken en met het dekken van de tafel.

Wanneer naar bed?

We hebben besloten om de kinderen gewoon na het avondeten naar bed te laten gaan. Dat zal waarschijnlijk rond een uurtje of 8 zijn en daar was Nomi het helemaal niet mee eens, want ze weet nog heel goed dat ze een paar jaar geleden de hele avond op mocht blijven. Toen werd ze uiteindelijk wel moe en vervelend, en daarnaast vind ik het ook wel gezellig om zonder kinderen met mijn familie in de kamer te zitten.

Voor 12 uur wakker maken

Nomi en Lenn zeiden een tijdje geleden al dat ze wel wakker willen zijn tijdens de jaarwisseling, en dat snap ik heel goed. Elena begrijpt nog niet echt wat er gaat gebeuren, maar we maken haar ook rond half 12 wakker. Ten eerste omdat ik het leuk vind dat alle kinderen wakker zijn tijdens de jaarwisseling en ten tweede omdat ze anders waarschijnlijk wakker schrikt van het vuurwerk. Ze zal waarschijnlijk geen idee hebben waarom ze opeens weer naar beneden mag komen, en ik hoop dat ze daarna wel gewoon weer gaat slapen. Maar ach, dat zien we dan wel weer.

Maken jullie je kinderen voor 12 uur ook weer wakker? Of mogen ze de hele avond opblijven?

Een gedachte over “Oud en nieuw vieren met kinderen; zo doen wij dat

  1. G.T. schreef:

    Mijn 6 jarige mag opblijven. Hij blijft al een paar jaar wakker, vindt het heel speciaal. En we blijven nu in coronatijd toch met alleen het gezin thuis, dus dat kan prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.