Plog; een bezoekje aan de Julianatoren

julianatoren

Op 9 juli zijn Jul en Julia’s zomerweken begonnen in de Julianatoren in Apeldoorn. Ze duren tot en met 31 augustus en wij brachten afgelopen zondag een bezoekje!

Jul en Julia’s zomerweken in de Julianatoren

jul julia

De kassa ging om 9.30 uur open en we waren rond 9.45 uur binnen. Het park was nog gesloten, maar om 9.50 uur begon de openingsshow. Super leuk voor de kinderen! Na de openingsshow werd het park geopend en we mochten naar binnen.

Het park

pretpark

We besloten eerst eens een rondje door het park te lopen om te kijken wat we allemaal konden gaan doen. Het leek Lenn wel wat om een rondje door de jungle te maken in een autootje. Hij was nog net te klein om er alleen in te mogen (hij is 86 cm en vanaf 90 cm mogen kinderen er alleen in) dus Bart ging mee. Nomi wilde niet, ze vond de dieren eng. Lenn vond het geweldig!

draaimolen

Deze antieke stoomcarrousel komt uit 1887 en wat is hij gaaf! Super leuk om in te zitten en ook gewoon heel mooi om te zien.

helicopter

Deze helikopters zijn dan weer niet helemaal mijn ding en daarom mocht Bart er twee keer in. Eerst met Nomi, en toen met Lenn. Vanuit de helikopters zie je een groot deel van het park.

reuzenrad

Maar het mooiste uitzicht heb je toch wel vanuit het reuzenrad! Je ziet het hele park en Nomi en Lenn keken hun ogen uit.

Lunchen

julia

Er zijn heel veel eetgelegenheden in de Julianatoren. Wij gingen lunchen in de Dino’s Cafetaria. Nomi ging voor een roze kidsbox en Lenn wilde graag een blauwe. Ze konden kiezen uit een frikandel of kip nuggets. Verder zit er patat, drinken en een klein cadeautje in. Bart en ik gingen voor een hamburgermenu.

Na de lunch wilden we eigenlijk naar huis, want Lenn was wel toe aan zijn middagslaapje. Maar Nomi vroeg of we ‘alsjebliéééft’ nog even naar de autootjes konden gaan, want daar wilde ze heel graag een keer in. Nou, vooruit dan maar!

Vervolgens waren Nomi en Lenn het er allebei helemaal niet mee eens toen we zeiden dat we naar de auto gingen. Begrijpelijk, want het is ook wel echt een heel leuk pretpark!

Terug naar huis

slapen in de auto

Daarna gingen we toch echt terug naar huis. We waren Apeldoorn nog niet eens uit toen Nomi en Lenn al sliepen. De ochtend was echt ontzettend leuk, maar blijkbaar ook wel heel vermoeiend.

Zijn jullie al eens in de Julianatoren geweest?

3 gedachten over “Plog; een bezoekje aan de Julianatoren

  1. Pappablogt schreef:

    Wij waren er vorig jaar tijdens 1 van de warmste dagen van vorig jaar. Het park is op zich heel erg leuk maar vergeleken met andere parken redelijk compact waardoor het al snel erg druk toont. Voor peuters is het wel een erg leuk park omdat er veel attracties zijn waar ze in mogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.