Redenen om gek te zijn op Italië!

italie

Zelf ben ik nog maar één keer in Italië geweest, maar toch hoort het absoluut bij mijn favoriete vakantielanden. Ik wil er heel graag nog een keertje naartoe met de caravan, maar zo’n lange autoreis zie ik momenteel nog niet zitten met de kinderen, dus daar wachten we nog eventjes mee. In dit artikel lees je wat meer over Italië, en waarom zoveel mensen gek zijn op dit land!

Ben jij dol op Italië? Dan is de kans groot dat dit land niet alleen je favoriet is vanwege zijn klimaat. Dat is aangenaam, erg prettig zelfs, maar niet uniek rond de Middellandse zee. Omdat het land een stukje verder weg ligt dan een land met een vergelijkbaar klimaat als Spanje, en ook het zuiden van Frankrijk makkelijker bereikbaar is, is Italië meestal niet de eerstgenoemde bestemming als het gaat om een zonnige strandvakantie. En ook mensen die het vliegtuig pakken ‘naar de zon’, komen vaker in andere landen uit. Landen met grote resorts en alles wat de toerist maar wil. Italië trekt doorgaans een net wat ander publiek. Mensen die het klimaat en de stranden zeker weten te waarderen, maar bovenal dol zijn op het land vanwege zijn cultuur.

Een manier van leven

Italië, dat is niet alleen een land. Nee, het is een manier van leven. Althans, zo denken de Italianen zelf erover, en ook fervente bezoekers van het land sluiten zich daarbij aan. La dolce vita, puur geluk, genieten van al het mooie dat het leven te bieden heeft. Dan kan heel weelderig zijn, als je kijkt naar de vele mooie kerken die het land rijk is. Hier kijk je je ogen uit, zoveel pracht en praal is er te zien. Maar tegelijk is het ook heel simpel, als je kijkt naar veel van de andere architectuur. Wij kunnen smullen van die typische, Italiaanse huisjes, en vinden ze heel bijzonder. Kijk je echter goed, dan zie je dat ze vaak opvallend eenvoudig in elkaar zitten. De charme zit hem vaak in de bijzondere kleuren en natuurlijke stenen, heel anders dan wij gewend zijn.

Ook op veel andere gebieden maken Italianen het niet graag moeilijker dan het hoeft te zijn. Neem de Italiaanse keuken. Wereldwijd bekend en vermaard, maar eigenlijk heel simpel van opzet. Verse ingrediënten, maar zeker niet meer dan nodig is toevoegen aan een gerecht. Een goede pasta heeft niet veel nodig, en ook een typisch Italiaanse pizza kent vaak veel minder ingrediënten dan wij gewend zijn. De kracht van de eenvoud, waardoor alle smaken die het gerecht heeft goed tot zijn recht kunnen komen.

Daar hoort een wijntje bij

Wat de Italianen heel goed snappen, is dat bij een goede maaltijd, of gewoon, bij een mooi moment, ook een goede wijn hoort. Een Italiaanse rode wijn is, net als zoveel andere dingen in dit land, niet overmatig ingewikkeld, zodat je alle smaken die de wijn rijk is ook echt kunt proeven. En een Italiaanse witte wijn, die maakt een bezoekje aan zo’n typisch Italiaans terrasje in de zomer pas echt de moeite waard. De smaak van het land vind je terug in je glas, en dat is genieten geblazen.

Ben jij ook gek op Italië?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.